Send meg gjerne en E-Mail eller to om denne siden.
Mo i Rana SØNDAG 17. MAI 1998 • Årets Russeavis • LØSSALG KR. 25,-

Moheia Videregående Skole

Hanne Angelsen
«Tante Skrue»

En kjølig vårdag kom storken til den bittelille forstaden populært kalt Dalselv og kvittet seg med den da svært unge Tante Skrue. Hun ble tatt opp i en perfekt familie, med trygghet og velstand. Hennes foreldre jobbet begge med penger, og økonomisk sans og grådighet smittet allerede i unge alder over veslejenta. Nå har hun kommet seg ut av Dalselv og inn i storbylivet, men stadig er det umulig for Tante Skrue å bruke opp pengene. Hun har alt det vi andre har, men i tillegg masse gryn på bok.
EN GANG HØRT: Eg e blakk.
OFTE SETT: Med Gullhår i Ræva.
ALDRI HØRT: Ke i fan va det som skjedd på byen i går???????????????

Beate Kristine Antonsen
«Confused»

Ho vart født i Narvik den 26 april 1979 og fløtta som 4-åring tell Heia, av alle mulige plassa på jord. I fjor tok ho derimot tell fornuft og drog førreldran me seg tæll Åga. Sia ha ho vøre på Heia kvar ei eineste hælg. Navne ha ho fått p.g.a. at ho tell tider går rundt me et uforklarlig (?) glis og ser "litt" førrvirra ut. Ho Confused e ei snill og pliktoppfyllanes jenta (trur vi) og sjøl om ho ikkje e helt me, så har ho påtatt seg å vær støttekontak tæll ho Corolla-dødaren.
OFTE HØRT I: Eg ska tæll Heia en tur.
OFTE HØRT II: Næi, eg ska ikke drekk i kveld.
OFTE HØRT III: Ja, i kveill ska eg drekk.
OFTE SETT I: Sprenganes ætter bussen i ei hælsikes fart.
OFTE SETT II: Gapskrattanes p.g.a. ho Koko(s)?
EN GANG SETT: Under bordet på ein fæst i Åga.
EN GANG SETT II: Jogganes Gruben-Mo i pysjamas og tøffla.

Erling Andreas Arnestad
«P(r)æsten»

Han P(r)æsten vart klæmt ut en grusom vinterdag tidlig i februar –79. Det hær skjedd i Rana, men heldigvis fløtta han tell Bergen ganske fort. Vi trudd vi va trygg, men vi fikk et nytt sjokk når han fløtta hit og byjnt på barneskolen på Gruben. Mye av oppveksten gikk med tell piano, speider og plaging av vænna. Navnet P(r)æsten har han fått førrdi han ramsa opp heile Bibelen i en religionstime, og førrdi han rætt og slett e en pæst.
OFTE HØRT: I religionstimene
EN GANG SETT: Med majones opp gjennom næsa tell hjernebarken.
OFTE HØRT: Sørganes
OFTE SETT: I bakken, på ett brett, sittende på en kul og se på Mors Lille Ole?

Kjetil A. E. Beck
«Koma»

En sommer for 18-19 år siden kom Koma til verden. Han var drittings!!! Han ramla ut mellom merras lår og lå sovende på gulvet helt til noen sa Schåål. Da begynte festen med Koma som mer eller mindre iøyenfallende midtpunkt. Helt til han sovnet igjen. Slik har det gått fram og tilbake. Fra kaos til koma til kaos til koma… Ofte blir han offer for mer utholdende festdeltageres bisarre påfunn mens han sover. Da våkner stakkars Koma opp med et utseende han ikke kan huske å ha hatt dagen før. Kanskje er det hans harde og tøffe liv i ghettoen på Gruben som gjør at han blir så ufattelig sliten så veldig, veldig fort, tross sin unge alder.
OFTE HØRT I: Zzzzzzzzzz
OFTE HØRT II: Ka eg gjor i går?
SJELDEN SETT: Våken
EN GANG SETT: Sovende på dassen på Vinterhaven bak låst dør mens Onkel Blå kom og banket på med brekkjernet sitt.

Tore Braaten
«Migraine Boy»

"Eg har ont i høve" va nok det aller første hain Migraine Boy sa, i følge onde tunger. Det va ein nydelig mai mårræ, i 1979, og more skreik da ho såg hain. Sian da va det værre å leit på fotbaillban vesst du ville veta neste dags lækse eiller få eit lynkurs i finte. Navnet ha han fått førr sin hauverk som han ha hatt sia han va lilleputt. Men hain trossæ aille odds og etter eit 1000-talls operasjonæ e hain no erklært telnærma normal… nåkkæ du ser kvar gang hain os forbi fæstn i Bleikvasslia i ein ny, grønn Polo. Nån vil kanskje kaill hain ein fæstbræms, men hain bræms jo ikkje akkurat før Bleikvasslifæstn. Eiller vart det rætt? I grøftæ havna hain i allefall!
OFTE SETT I: I sosialt samvær med ein fotbaill…
OFTE SETT II: I sosialt samvær med ein fotbaillspællar…
OFTE SETT III: I sosialt samvær med ein fotbailltrænar…
ALDRI SETT: Sjitæ kanon i sosialt samvær med ein fotbaillspællar…
EING GANG SETT: Ædru i grøfta på tur tell Bleikvasslia.

Geir-Kristian Dahlberg
«Fishermans Friend»

Etter å ha vært på reisefot med sin familie i tidlig barndom (bl.a. Selfors, Mo og Trondheim) flyttet Fishermans Friend til Hemnesberget. Her gjorde han seg lite bemerket, til dels fordi han var eneste gutt i klassen som ikke spilte fotball. Som seg hør og bør begynte Fishermans Friend å fiske i beste Hemnes-ånd. Men så kom gymnaset og Fishermans Friend fikk seg unkarshybel i Toranesgata. Her vokste en interesse for data og sci-fi samtidig som han ble medlem av en mystisk klan bestående av E.T., Dancing Queen og Flogsnilæ. Fishermans Friend er kjent for sin store sans for brus, og når faren seiler på de syv hav er det lett for Fishermans Friend å kjøre til Rema i en bil som stadig blir mer ødelagt.
OFTE HØRT I: "Hælsingen!" (dysflektisk utgave av "Helsike!")
OFTE HØRT II: "Kæ!?!"
ET PAR GANG HØRT: "Heilo" (kombinasjon av "Hei" og "hallo")
OFTE SETT: På Rema for å hente en ny ladning sprudlevann

Nora Fagereng
«DOC»

Blr født på en sorgens dag, september høsten 1979. I oppdal fann ho seg ei flåte og paddla vilt førr å komme seg te nævermoen. Der bodd ho i 2 lykkelige år før ho blei tvøngen tell å emigrer til den lille byen Mo. Etter en lite givende grunnskole, tok Doc turen innom Mo Ungdomskole. Her havnet hun på skråplanet og havna på Moheia VGS. Etter tre lange år på Moheia e det no bestemt at 16 mai 1998 skal Doc bli løslatt på prøve.
OFTE HØRT: Eg dør, eg dør, eg dør, eg ha så my å gjør.
OFTE HØRT: Eg ska dræp deg.

Cathrine Einmo Hansen
«N.B.A.»

Ho «N.B.A.» kom såvidt tell værd'n en Rana-sommerdag i –79. Vi e sekker på at ho må ha fått en ball i dåpsgave, førr det sku seiner vis seg at håndballen og basketen sk ta hennes fulle oppmerksomhet. Ho træna og træna heilt tell vi hørt Knekket, og ryggen hennes vart totalt ødelagt. Derav navnet N.B.A. (no basket anymore). Basketkarrieren gikk altså rætt i vasken, og ho «N.B.A.» vart tvøngen tell å gje han HappyFace si fulle oppmerksomhet. Men vi e faktisk gla i ho NBA, førrdi ho ætter en ryggoperasjon ikke fikk lov tell å gå meir i trappe, og derførr fikk vi klasserom atme kantina, og vi får absolutt ingen trappetrinn.
OFTE HØRT: Christer!!!! (sint tone)
OFTE HØRT FØR: Eg ska på trening i dag
ALDRI HØRT NO: Eg ska på trening i dag.
ALDRI SETT: Uten han HappyFace

Dan Rayner Hanssen
«Ramadan»

Ramadan ble! Og siden har det bare vært slik, og det er ett faktum du bare har med å godta. En helt normal hammerværing, som ved første øyekast kan se litegrann skummel ut (hans favorittfarge er svart, og håret… vel… kort forklart endel satanisk), men han er egentlig from som ett lam, og helt sikkert medlem av de fleste religiøse trossamfunn (personlig tror jeg at han er ett typisk tilfelle av slike SkapKristne som vi hører så ofte om). (Nesten) Berømt Judokis, og bassist i bandet med stor B. Dataspill er også noe han liker… Alkohol og tobakk er en vanlig ingrediens i hans hverdag, som ellers er preget av den nokså unormale vennekretsen hans. Og ved siden av alt dette er han kanskje litt vel rebelsk av seg.
OFTE HØRT: Sitere bibelen ordrett i klasserommet.
OFTE SETT I: Ja, for det meste når det er utekveld.
OFTE SETT II: I en altfor liten svart firhjulstrekker.

Chris Erik Haugli
«Polly Konfjust»

Det va ein gång ein litn mainn og ei litæ damæ som lå i sængæ og kosæ seg. Då det lei mot sluttn, va dein lille mainnen uheldig, og det som sku ha vøre ein flækk på eit laken einnt opp med å bi ein Polly Konfjust på skolebænkn. Hain Polly bodd først på nyydelige Bjerka, førr seinar å bo på… Bjerkæ. Tross det hær, har hain stærke genæ ifrå Bleikvasslia, nåkkæ hainn e frøktele stålt over. Navnet har hain fått på gruinn av at hain konstant gjentar seg sjølv, og førdi han søng som i papegøyæ. Konfjust fækk han førdi! Tru det eller ei, men dei eineste gangan han e seriøs e når han e krafti beduggæ. Ke e Meininga me live? Men eillers e hain ganske grei…
OFTE HØRT I: Slutt no.
OFTE HØRT II: De e'kje nåkka å bi så sint førr.
OFTE HØRT III: Haill kjæft, eillers så slår eg deg i hjæl.
EIN GÅNG HØRT: Definerte hva nordlys var… (seff heilt på bærtur)
OFTE SETT: På fæst i Bleikvasslia.

Mats Haukland
«City Hunter»

Han Mats e ein underleg skapning. Når du først treff han kan du ofte byjnn å lur på om han ha falt i søvn, eller om han bærre e sånn. I ni av ti tilfella e han bærre sånn. Når du blir meir kjent med han, så finn du fort ut at han egentlig e en helt anna person. Bak det uskyldige blikket finn du en hardbarka rocker som trakter bassen ulikt alle ainner menneska på utsia av jorda. Han ælsk musikk, og har litt ainna musikksmak einn normale ungdomma. Han lik faktisk Jazz og ainner merkelige rytmeforma. Dessuten så e han (bærre han får tid) ein døkti leser, og ein riktig så grei person. Tenk at han nesten ikke villa vær med i russeavisa... tsk tsk tsk.
OFTE HØRT I: Eg har ikke tid. Eg har prøve/leksa etc.
OFTE HØRT II: Nei, eg gjor nå anna i stedenfor...

Petter Høgli
«Mors Lille Ole?»

Livet tell han MLO? starta en mørk og stormfull augustkveld i en gul Datsun 160J. De første skrittan sine tok han i ei av blokken på Gruben, men det hær livet passa ikke helt førr han. Han pakka sekken og tok tur'n tell Høglia der han og familien bosatt seg. Livet på Høglia e ganske primitivt og det ha vært antyde at dæm bor i et 16-mannstelt. Men en ting kan dæm dær oppe, og det e å bak brød. Han MLO? har store problema med å behold skolematen sin førr seg sjør. Bror'n hannes fær stadig å spreng ætter han med øks og diverse andre farlige redskap. Navnet har han fått p.g.a. sitt uskyldige utseende, men det har absolutt ingenting med innsida å gjør. Det vi egentlig tenkt å kall han va næmli Alkohol(l)ikern.
EN GANG HØRT: Eg får ofte ståkuk av å sjå nakne gutta i dusj'n.
ALDRI HØRT: Eg e færdi me nårskstil'n (eller nå anna form for innlevering eller prøve).
OFTE SETT: i en gul 160J
OFTE SETT 2: I dusj'n med han HappyFace etter gymmen.
OFTE SETT 3: Utføre merkelige triks på noe han kaller SnowBoard.
OFTE SETT 4: Full, gærn og dansanes på en eller ainna fæst
OFTE HØRT: Tosk

Marius Malmbekk
«Titten Tei»

Han ble født i ei lita koselig bygd kalt Dalselv den 12.07.79. Han var en av de få som hvert år får vokse opp i den berømte bygda. Marius betyr på latinsk Dølagris. Som liten har ikke Marius gjort en dritt som alle andre fra Dalselv. Framtidsplanene hans er å overta S-laget i Dalselv. Han er jo en Malmbekk, og håper på å få overta butikken med de gode tilbudene. Russenavnet Titen Tei fikk han da han i 8 klasse forlot en klassefest til fordel for Titten Tei og co på NRK (The Fact: Han er en tro kopi av Titten Tei). Han sprer mye latter blandt gjengen og prater til tider enormt mye drittprat. Han er rolig så lenge han ikke drikker. For da springer han rundt og prøver å få seg litt på hver en snøskavel.
OFTE SETT: I en rød Merse utenfor Ramona.
OFTE HØRT: Det derran e kvinnfolk som får meg løst tel å voldta.

Christer Mastermo
«HappyFace»

Ein gång på våren i 1979 kom han Happyface sklianes ut, og det første dæm så va det store gliset. Me et rundkast ut av barnevogna va turnkarrieren starta, og sia ha han fortsatt å ta rundkast og triple saltoa enten på turninga eller plassert oppå et snybrætt. Hammerværing. Når han ikke træn, telbreng han mye av tia i lag med ho N.B.A., og dæm e tel og me forlova. Han bedriv også en god del ti i lamme han «Mors Lille Ole?», og da spesielt i dusjen ætter gymtiman. Navnet Happyface ha han fått førdi han bestandig går rundt med et glis fra øre tel øre, spesielt når han ha fått seg ein par-ti dramma.
OFTE SETT: Glisanes
OFTE SETT II: Atme biljardbordet
OFTE SETT III: Ligganes over ho N.B.A. på podiet
OFTE HØRT: Eg bi aldri full (gliiiis)
OFTE HØRT II: Eg må / vil ha en scooter!

Jan-Ove Stien Mathiesen
«Tamagotchi»

8 Mars 1979 kom hain Jan Ove til verden, Jan Ove ble med en gang registrert som en stor forbruker av datamaskiner. Han har hatt mange tusen forskjellige maskiner oppi gjønna tida og pleier å skrive ut mange A4 ark med mange 1000000000000000 nuller på. Jan er født og oppvokst i Dalselv City og er fast kunde hos det lokale Samvirkelaget der han kjøper 3 tonn med krokanrull fra Freia. Han Jan har en god del med dyrt datautstyr (det er jo stortsett det han gjør på fritida, og mange 1000000 timer bak Canal+ og TV1000 sine nattlige begivenheter). Ellers er Tamagotchi ein grei kar
OFTE SETT 1: Brølende og ropende i korridorene og i trappene på Moheia
OFTE SETT 2:I nternt på Internett
OFTE SETT 3: Edru
OFTE SETT 4: Hjemme
OFTE HØRT 1: Arhghgh
OFTE HØRT 2: 256 MB RAM 350 Mhz prosessor maxi tower osv osv osv osv......... i det uendelige
EN GANG SETT: Sverige Umeå

Nina Kristin Moa
«Black Angel»

En kald dag i sluttn av november året 1979 kom ho Black Angel tell værdn på Selfors sykehus me ett ramaskrik. Førr tida bodd ho i Langneset, men ætter ett par uskyldige barneår, fløtta ho tell Båsmoen. Det verk som att foreldran ha gjedd ho en god oppdragelse, før ho har faktisk aldri gjort nåkka ulovlig. Mange trudd at det sku førrander seg når ho stifte bekjentskap me han Karaoke Kid, men tvert imot. Navnet ha ho fådd tell tross for den søte og uskyldige utside. Ho Black Angel e næmlig vældig utspekulert og tankan hennes e ikke bestandi så uskyldig som dem kainn verk som.
OFTE HØRT 1: Næi, det dær kainn ikke vær rætt!
OFTE HØRT 2: Det må no vær eit ainna ord førr det!
ALDRI SETT: Uten han Karaoke Kid.

Stian Johan Oddvang
«Casper»

24 februar 1979 kom et rødt vrælanes væsen tell planeten tellus, og det fikk straks navnet Stian. Stian tilbrakte sine første år totalt isolert fra sivilisasjonen, heilt til eieran hannes tok tell fornift og vart Gruben-folk. Han Stian e kjent for sine gå-til-vasken-og-ta-litt-papir-og-snyt-seg-utbrudd, konstant førkjølelse, og et veldig godt flire/sovehjerte??. Han pjappel med nesten alle han ser og kommer stadig vekk med ukontrollerte snyteutbrudd. I timan e han derimot VELDIG stille (bortsett fra når han ska snyt seg).
OFTE SETT: Settanes på rommet i sin stressmore 2001,3/Ved papirrullen i klasserommet.
OFTE HØRT: "HÆ!"/"Eg skjønn ingenteng av det her"./"Har du sett den nye supre BMWen...med dobbelfustasjeopphengsforkobler og tredobbel varmeapparat i dørken".
OFTERE SETT: Ved den øverste hylla nede på Narvesen (Hint, hint)
BESTANDIG SETT: På Lyd og Bilde nede på Meyersenteret.
ALDRI SETT: Ikke det motsatte av antiedru
EN GANG SETT: På pub i London.
MULIGENS SETT: På vinmonpolet i London. (Der kjøpte han 1000 liter 96%)

Wenche Pedersen
«Koko(s)?»

En vinterdag i november 1979 kom ho Koko(s) tell værden på sælfors. Ætter å ha dytta vækk jordmora tok ho 200 situps og stakk ut førr å spurt nån mil på ski. Ætterkvært emigrert ho tel en avsides dal oppi gokk, kor ho våks opp i ei snøhula iblant isbjørna og pingvina. (Men nylig vart ho tvangsførfløtta tel Mo. Det va traumatisk, heilt tel ho oppdaga Ramona…) Den kalde og harde oppvækstn ført tel frostskada, som kan forklar at ho ofte kan vær totalt utkobla, blant anna lur på kor kokosen kjem i fra, derav navnet. En anna grunn tel navnet e at ho kommer med litt ekstreme meininge som: -det e heilt normalt å sykkel Røvassdalen-Mo klokka tre på natta. –Farris e bæst uten kullsyra.
EN GANG HØRT I: Kor kjæm kokosn fra?
EN GANG HØRT II: Ka e tomatpure?
EN GANG HØRT III: Chris har du telefon i biln? E det mobiltelefon?
EN GANG HØRT 42: Eg vart sein førr eg mått kle på meg sjøl.
PS: Ho e utruli nok ein av de få som bidrar tell å hold karaktergjennomsnittet i klassen oppe.

Liss Røys
«Lonely»

Den 25 mars 1979 blei ei gærn lita tulla klæmt ut av magen tell mora si. I seinere tid kalt Liss Monja Røys. Populært kalt i russetida «Lonely». Ho har gådd på fleire skole, men når ho kom tell Mo Kretsfengsel begynt det å gå gæle, ho gredd å forvirr seg ned på Moheia, kor ho ha vøre i 3 år. Men tel vårn så e ta kommen førr å rømm. Sjøl om ho lonely går i en stadig rus e ho ei grei og fin jenta, som stort sett gjør det ho vil.
OFTE HØRT I: Ska vi drekk i kveld?
OFTE HØRT II: Eg e slutta å drekk!
OFTE HØRT III: Jeperdy!

Kim-Arthur Sakariassen
«Darth Arthur»

Darth Arthur er en av de sterke personlighetene i klassen. Han er ofte midt i en diskusjon sammen med skolens datanerder (ET & Tama) om operativsystemer (helst Mac vs PC. Og Mac ER best) og andre temaer vi dødelige ikke gidder å bry hodet med. Ikke diskuter med han, han har alltid rett. Men til tross for at han er en klassisk datanerd, noe han forøvrig er stolt av, har han også sosiale interesser. Det er Judo og musikk han bruker tiden han har til overs til. Spiller i et fantastisk band, sammen med bla Ramadan. Navnet Darth Arthur har han fått fordi han elsker Sci-Fi deriblant Star Wars, B5 og Star Trek (litt for mye kanskje, kysset Star Wars Special Edition Widescreen utg sin)
OFTE HØRT: Men, uansett, alikevel. Osv.
EN GANG HØRT: Det kan beskrives som en nær sex opplevelse (om TA’s meritt).

Unni Anita Sandhei
«Corolla-Dödaren»

En mørk og stormfull novæmbernatt i 79 kom ho Unni tel værdn med et vræl. Ho voks opp langt fra sivilisasjonen i Villen. I atten år va værden trygg, men så kom den katastrofale dagen da ho fekk lappen. Navne ha ho fått på grunn av sin ihærdige kamp førr å vrak familiens Toyota Corolla. Vi kan blant anna nævn at ho greidd å bi påkjørt samme dag som ho fikk lappen. Hælgen telbreng ho sammen med duden sin, han Fredrik, som e i militæret. Ellers e ho Unni ei kjæmpetrivele jenta som e gla i å ta seg en fæst og x antall dramma.
EN GANG SETT: Tæmmeli stressa uttafør Corollaen, med to sett bilnøkla innelåst i bilen.
EN GANG SETT II: Samme dag: Med bongla bildør i et parkeringshus.
EN GANG SETT III: Også samme dag: i grøfta.
OFTE HØRT: No e det bærre to daga tel han Fredrik kjem heim.
OFTE HØRT II: I mårra kjæm han Fredrik heim.
OFTE HØRT III: Ke det hær en slags tull?

Frank Ylänen
«Lille My»

Lille My ble født oppi kalde nord en mars dag i 79. Han kom sprættanes ut og slo hodet sitt i en isklump som han fikk varige men av. Finnmark ville ikke ha han så dæm spørt Finland om dem kun ta ham. I Finland levd han i isolat før å ikke skad andre folk og dyr. Han gikk på ei svensk skole og vart prega av det. Etter den traumatiske barndomen vart han overført til Mo der alle andre gærninga e. På Mo utvikla han tell å bli en småkriminell kar med utenlandsk statsborgerskap. Han heit Lille My på grunn av at han e fra Finland, og at han lign på Lille My i mummitrollan.

Kristine Tamnes
«Volcano»

Den 27. April 1979 resta bakken på Hemnesberget, og main kuinn hør eit førfærdele brøl over aille fjell og fjordæ. Ho våks opp som nummer 3 i ein søsterflåkk på fire. På fæst kan man se ailt ifrå Carltons exclusive dans till Will Smith's MIB får de mæst finurlie variantæ, når ho først sætt i gang. I Ædru tilstand e ho tell vanlig ganske stille og rolig. Men bærre vent tell ho ha tatt seg ein dramm eller ti, då kjæm utbruddet! Då spyr ho ut en masse dritt, og dæfør har ho fått navnet Volcano.
OFTE HØRT: Åh, få se på ræva di!
ALDRI HØRT: Eg husk ailt ifrå fæstn i går!
OFTE SETT: Me ei soloflaskæ me blankt innhåill på skolæ
EN GÅNG SETT 1: Ravanes i pysjamas strekning Gruben Samfunnshuh -> byen.
EN GÅNG SETT 2: I rølpåt telstainn på ein meir eiller minner seriøs mannskorfæst under ei stille lysbilde akt
SJELDEN SETT: På Mo!

Håvard Aakvik
«Karaoke Kid»

En vakker dag i mars –79 kom han Karaoke Kid tell værd'n i Lørenskog, men han likt seg ikke så veldig godt dær nede, så han va snar å fløtt tell Rana. Ætter å ha bodd på Mo ei stund, klart han på en eller anna mærkelig måte å førrvill seg tell Korgen, nåkka han ha vøre stærkt præga av de seinere åran. Det hav vart oppfordra tell under oppvæksten va å drekk reint, men om de hær ha nåkka innverkning ska va usagt. I dag e han kjent som en stor imitator av Elvis og Bjøro Håland, og det går sjelden en dag ut'n att vi hør han søng. Da forstår du sekkert korr navnet Karaoke Kid kjem i frå!
OFTE HØRT: Love Me Tender… Well, since my baby OFTE HØRT 2: ONGÆ!!
OFTE HØRT 3: Eg årsk'kje!
OFTE HØRT 4: Nei, lite!
BESTANDIG SETT: Sammen med Black Angel
EN GANG SETT: Gåanes i berrføtn mellom Selfors og Båsmo

Ryktebørsen er © 1998 Kim-Arthur Sakariassen og Ranarussen98. Alle bilder, tekster og logoer går under denne. Gjenbruk tillatt ved kontakt (og ved å oppgi kilde).