Send meg gjerne en E-Mail eller to om denne siden.
Mo i Rana SØNDAG 17. MAI 1998 • Årets Russeavis • LØSSALG KR. 25,-

Moheia Videregående Skole

Jan Robert Aronsen
«Airwalk»

Ble født en stormfull høstdag 1979. Jan Robert kom som et stort sjokk på sine foreldre, men det fantes ingen utvei så de bestemte seg for å beholde ham. Han har gått på en ensom skole i Mosjøen, men etter 9 år på en grusom skole måtte han bare ta turen innom byen Mo. Der fant han den berømte skolen kjent som Moheia, og bestemte seg for å begynne på den. Ellers noe å si om Airwalk er at han sier veldig lite og er en veldig stille kar, derav russenavnet Airwalk.
OFTE HØRT: Øøøøøøøøøhhh!!!
EN GANG SETT: Svirrende rundt i en nattkjole på Gruben!

Liv Hauknes Enoksen
«Perfeksjonisten»

Perfeksjonisten ble en mai-dag på Levanger sjukehus født me ski på føttern, men tok tel førnuften og sparka dæm fort av seg. Derfra gikk turen tel Hauknes kor ho sia har bodd. Navnet har ho fått på grunn av sin "hengivenhet" tel skola og alt anna ho gjør. Ho jobb mye me læksa, og sjølv om matta og fysikk aldri har vært hennes stærkeste side, klart ho i ung alder å opphæv tyngdekrafta ved hjælp av 96%. Perfeksjonisten e ein smule distre, og ni av ti ganga når ho svar me ja eller nei, har ho egentlig ikke hørt et jævla ord. Ho har en tendens tel å få latterkick som ingen andre enn ho sjøl førstår nokka av. Ho tilbring mye ti i lag me vænna og kjæresten, bortsett fra når ho træn som en tulling på S.A.T.S.??
EN GANG HØRT:Ta det me ro,-eg har alt under kontroll.
OFTE HØRT: Eg veit ikke, eg får sjå-kanskje.
EN GANG SETT 1: Me oransj pannlugg.
EN GANG SETT 2: Me handa i karsken tel han Brumle.
OFTE SETT 1: I lag me han Eirik.
OFTE SETT 2: I lag me Aqua - girl og Guro.

Jonas Grenersen
«Hårek»

Ble født på Mo dagen før 16. Mai 79, men har fått varige men etter sitt opphold i Bodø (No Offence, mamma Grenersen). Navnet har han fått p.g.a. sin likhet med tegneseriefiguren med samme navn (les gode drikkekultur), og at han ikke kommer så godt overens med den stadig kjeftende Gyda. Hårek er store i kjeften, og har det gjerne artig på andres bekostning. Han sitter inne med mye kunnskap og kan mye om masse, men det hjelper så lite når det er irrelevant i forhold til pensum.
EN GANG SETT: Lagt i håndjern i Piteå.
OFTE SETT: Naken i Piteå.
SJELDEN SETT: På skola på fredagan.
OFTE SETT II: Forbanna
OFTE SETT III: Sammen med Tove!
OFTE HØRT I: I helga ska eg drekk
OFTE HØRT II: Eg ska slutt å drekk.
OFTE HØRT III: Fy fan ke full eg va i helga

Ørjan Hanssen
«Rød eller Blå»

En fargeløs kveld i januar '79 ble Rød eller Blå pumpet ut av mora si. Helt siden da har han sett verden i andre farger enn "normale" folk, og derfra har han fått sitt russenavn. Han ble tidlig fotballidiot og er det nok fremdeles. Han har spilt på flere lag, til og med i den brutale bedriftsfotball-serien. Etter at han begynte på Moheia har han skaffet seg intime forbindelser oppi dalen, og etter hvert meldte et behov for å hjelpe til i samfunnet seg: Ørjan joined "The Red Corps". Han skygger ikke unna en god fest, og dette går ofte utover historieleksa (og engelskleksa). Men Ørjan tar livet med et smil, han er jo tross alt fargeblind.
OFTE HØRT: "Nei, nei, nei Berstad eg har ikke gjort historieleksa... eller dataleksa."
OFTE SETT: På tur til sin utkårede i dalen
EN GANG SETT: Liggende i dansegulvtrappa på Ramona med en røyk i kjeften.
EN GANG HØRT: "Eg såg ikke korsen farge ho hadd på håret!"

Roger Haugli
«Moustache»

Ved midnatt en kald høstnatt i september ble Moustache trompet ut av et bassrefleksrør. Russenavnet kan dere tenke dere til selv hvorfor han har fått. Hvis dere en gang i verden roter dere til Bjerka, er det bare å speide etter en gul Lambourghini Laurel, så har dere Roger. Han mener at Bjerka er Verdens Navle, og han har tenkt å holde seg på Bjerka til han blir tvangsinnlagt på Korgen aldershjem. Selv om IG'en ligger rundt gjennomsnittet, så er han veldig spar på å vis det, f.eks. i timene hvor han ikke er blandt de som utmerker seg mest.
OFTE SETT: Spesiell dansestil, hvor han hopper og spretter fra vegg til vegg.
EN GANG HØRT: Vendt mot læreren: Hei du, ta ikke den tonen til meg du!, med Mo-dialekt!

Morten Henriksen
«Flogsnilæ»

En klam januarmorgen i 1979 poppet Flogsnilæ ut av en saksofon mens han nynnet på Brahm's fjerde symfoni. De påfølgende årene ble tilbrakt på Hemnes i beste "hysfeskar" tradisjon, men han ble brutalt revet ut av sitt naturlige habitat da han begynte på Moheia. Hans dedikasjon til Hemnes er uansett noe det står respekt av, ved alle anledninger drar han tilbake, da ofte for å lovprise hjemstedet i en av øvelsene til det kvasi-religiøse Hemnes Mannskor. Han er også kjent som et vandrende leksikon, noe karakteren hans avspeiler. Aller mest imponerende er hans kunnskaper om klassisk musikk og hovedsteder i Afrika. Russenavnet skyldes hans originale uttale av enkelte insekter.
OFTE SETT: På Hemnes.
OFTE HØRT I: "Klæpp!!"
OFTE HØRT II: "Urk!"
EN GANG SETT: Syngende Rosenborg-sangen i duett på pub i London
EN GANG HØRT: "Kjerring! E du førrbainna stupid!?"

Bård Baadstø Ildgruben
«Dancing Queen»

Dancing Queen kom vrikkende ut av mora en hot sommerdag i det Herrens år 1979. En barndom dominert av karate ble fort avsluttet da Dancing Queen kom til Moheia. Allerede fra første stund ble folk oppmerksomme på hans orginale humor og forkjærlighet til bananer. Ingen kan klage på hans innsats på dansgulvene rundt om i Noreg, og festing blir han gjerne med på. Ellers er Homer Simpson hans største idol sammen med fantasipersonene Ola, Per og Jo. Dancing Queen har rukket å bli en slags kultfigur med sin humor og trives med det.
OFTE HØRT I: "Bananjo!"
OFTE SETT I: På dansegulvet på Ramona i vill utfoldelse.
OFTE SETT II: For seint til tirsdagstimen i engelsk.
OFTE SETT III: Mens han tar armhevinger.
EN GANG SETT I: Improviserende et svært bra "ord-for-dagen" dikt for klassen.
EN GANG SETT II: Sovende i sofan på loftet.
EN GANG SETT III: Med sjokoladesaus i hele ansiktet.
EN GANG SETT IV: Utkasta fra Ramona.
EN GANG SETT V: Ligg-ende utenfor Henriette's mens han gjorde arm-hevinger.

Nina Edvardsen Lind
«DER FÜHRER»

Ho e født 29. Oktober 1978. Som vi ser så e ho veteran av seg, førdi ho fòr tell USA førr et år før ho tok tel vett. Russenavnet tell ho Nina, sei egentlig nok om kors`n fæsja ho e. Opp igjønnom åran har ho søtte i ulike råd og utvalg, og av den grunnen har ho sjølsagt fått det som ho har villa. I samme stund bør vel også nevnes, at ho no e russepresident førr Moheia-russen i år. Også den tittel`n fekk ho på grunn av sin fremtredenhet. Ho Nina veit kors`n ho ska få frem meininga si. Ho sætt nemlig bære hardt mot hardt, og e så påståelig, at sjøl han Carl I. Hagen vil ha fått problema i debatt med ho. «Der Führer» e kresen av natur. Det finn vi ut ved å legg ihop alle de «utallige» forholdan ho har lagt bak seg.
EN GANG HØRT PÅ FJELLET: Maiken, eg hadd en heil kakao i munnen !
OFTE HØRT: Eg ska gjør det seiner …
OFTE HØRT 2: Eg bi nødt å levèr innleveringa over hælga !
OFTE HØRT 3: Åh, eg har så løst på kjærest …
EN GANG SETT: På ræva i ei tjønn oppå Meyer-parkeringa etter et Ramona-besøk.
OFTE SETT: På bingoen på TVHelgeland.

Frank Arne Lund
«MIB»

Dette er han Frank. På Tysk kan han bare si: "Ich bien Krank". En skulle ikke tro det, han har ikke stort hode. Men det store håret, ja det er som arr på såret. Ikke så ofte holder han fester, og da er han strippe-mester. Hvem har ikke ofte hørt ham si Daa, og henge rundt på Ramona. Hvor har han blitt sett? Løpende foran en veps rett og slett. Mer er det ikke å si… Han vil være på Will Smith's parti (hvor skal være usagt).
OFTE HØRT: Daaa!
OFTE HØRT II: E bi så irritert.
OFTE SETT: Fikle med håret.
OFTE SETT II: Hengende på Ramona.

Helge Løkås
«Gynekologen»

En sensommerdag i august, kom "Gynekologen" ut av sin mors liv. Og siden har han beholdt interessen for kvinnens underliv. Det kom tydelig fram under en diskusjon, der "Gynekologen" forklart grundig om G-punkt, orgasme og sex i det store og det hele. Han påstår han tilfeldigvis har komme over artikler om emnet.(Ja, ja, vi trur deg!) Om det bære e teoretiske kunnskap, veit vi lite om. Det veit bære Bente. "Gynekologen" e intelligent, mæn utnytt intelligensen dårlig i skolesammenheng. Vi hør ofte om hans intellektuelle filosofier om livet og omverden. "Gynekologen" e ofte som en trassig unge, får han ikke vilja si, bi han sur på en barnslig måte. Mæn han blir fort bli igjen.
OFTE HØRT I: Heldig eg!
OFTE HØRT II: Koffer får aldri eg veta nåkka?
OFTE SETT I: Me` en rød legoklossmatboks.
EN GANG HØRT I: Eg ønsk meg bære reint hår.
EN GANG HØRT II: Eg har no blyantan laus i penalet.
EN GANG SETT I: Søvanes under et bord på pysjfæst`n, me` spy på nattkjol`n.

Lisbeth Myrlund
«SCHANCHE»

SCHANCHE kåm tell værdn mett i januar å va dæførr en av de første tell å få erober byen. Heilt fra ho va lita jenta har ho vært gull å glitter. å nåkka bedre ha det ikke bidd i de seinere åran. Førr ho e kunn det bæste godt nok. Ho va tidli ute på guttefronten, men førdi ho e så kræsen va det vanskeli å få kapra ho. Ei stund va ho gla i å ta seg en fæst å fær på byen, men sia ho møtt mannen me stor M ha ho bidd den dedikerte husmora. å e ho ikke det så tellbreng ho før det mæste tia si bak disken på Dolly Dimple. Navne SCHANCHE ha ho fått førdi har store tendensa tell å råkjør.
EN GANG SETT: I et kryss på nyveien me ei fartsbot i nævan.
EN GANG SETT 2: I grøfta me Audien tell han BT.
OFTE SETT: Kjøranes strekninga Gruben - Båsmo i en gul Colt.
OFTE HØRT: Eg ska tell Båsmo
OFTE HØRT 2: Nei, eg gidd ikke fær ut, eg må tell Båsmo.

Espen Johan Pedersen
«Brumle»

Ætter 16 harde tima, og ætter å ha slete ut 3 jordmødre, kom han BRUMLE tel verden en forvirra maidag. Han BRUMLE har nån skjulte talenta som han gjerne vis fram ætter å ha konsumert store mængda alkohol, bl.a. en lynkarriere som Gina G. Navnet har han fått p.g.a. sin enorme apetitt og sin slåanes likhet med en viss herr Brumm i hundremeterskogen. Han går også igjen som klassens kosebamse og e dærfør også godt likt av vænnan hannes. Grunn tel at han fræmdeles e uten dama e før at han enda ikke har funne ei dama med god nok snøscooter.
EN GANG SETT: Med innovertiss på Dolly Dimple
SJELDENT SETT: På skola
EN GANG HØRT: "Eg mått bære kakk han i mellomgolvet å bær han ut av lofte"
OFTE HØRT I : "Kor i f.... e sækken min"
OFTE HØRT II: "Har vi prøve no?"

Vanja Olaussen
«Kverulanten»

De fleste som kjenn "Kverulanten" , veit koffer ho ha fått navne sitt. Vi i klass`n ha titt og ofte måtta kveruler me` ho. Ho e næmlig ekspert på å krangel og diskuter om alle mulig detalja. Spesielt me` læreran. "Kverulanten" har et stort sovehjerte, ho søv til stadighet i de utruligste situasjoner og posisjoner. "Kverulanten" hat å ha det rotat, til stor glede for hennes medeleva. Etter mye kverulering e de allikevel ho som må rydd opp. Ho e flenk til å ta ansvar, og å ta seg av andre. I følge ho Aud e "Kverulanten" utrulig "Åndelig lat". Det kommer trulig av at ho slit halve natta på Videoteket, og vi trur han Edin også e litt medskyldig.
OFTE HØRT I: Hør no her!!
OFTE HØRT II: Kan eg få TO minutt av timen?
OFTE HØRT III: EG trur no at …
OFTE SETT I: Søvanes i timan.
OFTE SETT II: På røykehjørne i lammen han Edin.

Maiken Pedersen
«Gyda»

«Gyda» kom mot sin vilje ut av mora våren 1979, ei uka førr seint. Sia har ho latt sin motvilje gå ut over alle andre, spesielt sin utkårede og «Hårek», derav navnet. I motsetning tel sin fødsel bi alt skolearbeid gjort tel rett tid, og ho «Gyda» e meget pliktoppfyllanes. I løpet av sin karriere på Moheia har ho vært både tillitselev, elevrådsleder, AMS-representant osv. Maiken «Gyda» Pedersen e som regel ei blid og grei jenta, men ho har sine daga…nåkka som bl.a. «Ripsplukker’n» kan bekreft. "Gyda" tar gjerne en Baileys i godt selskap, men det bør ikke bi nå særlig meir enn en, an hensyn tel seg sjøl og andre. Vi vil ikke ha en reprise av hytteturen, høsten 1996, i Akersvatnet…!
OFTE HØRT: Jonas, du e så barnslig
OFTE HØRT II: Å, eg har så løst å begynn å træn
EN GANG SETT: I grøfta med Kjell-Arne sin bil.

Randi Pedersen
«Pomba»

En frost dag i februar i –79, vart ho "Pomba" frøst ut i Nordreisa, langt oppi gokk. Det eneste ho såg derifra va høyblokken, og ho dit. Navne "Pomba" har ho fått grunnet sin oppførsel. Ho har en tendens til å kom me ukontrollerte kroppslyda både i passende og upassende sammenhenger. Ellers e ho en pest og en plage etter et visst inntak av alkohol, til hennes venner og ukjentes skrekk. (les: Trondheimsturen). Mannfolk på sin egen alder vil ho ikke veta av, men 40års gamle Svænska, og smakløse Canadiera e ho heilt vill etter. Å ikke nok me det, aggresjon tar også overhånd (les: kloring, sparking mm.)
OFTE HØRT I: Bi du me på do??
OFTE HØRT II: Nån som ska i kantina??
OFTE HØRT III: Jammen, det e ingen som hør på meg!!
EN GANG HØRT I: Eg e ikke gal, han hadd sekkert ikke nå sykdomma, de ikke farlig i Trondheim.
EN GANG SETT I: Me blå øye, og skjørte nepå anklan på Loftet.

Lene Rasmussen
«JOJO»

Ho "JOJO" har fått navnet sitt fordi ho i disse juletider, slet med valgets kvaler. Kem sku ho velg?? - De verste e at ho endt opp me` færsking, som utrulig nok e høgere enn ho. Probleme me` å bestemm seg har ho også når det gjeld andre ting. Dein mæste av tida bedriv ho "JOJO" me` å kjør rundt i en Pajero. Mæn når ho en sjelden gang slår seg laus, og tar seg en dram, da går de vilt førr seg. Si Russefæstan e på Gruben Samfunnshus, lev ho "JOJO" seg inn i roll`n som fjortis, nåkka vi ikke ska gå nærmere innpå. Hennes store lidenskap, e ridning. Mæn etter at ho sælt hest`n, har vi fått mistanke om kem andre ho øv seg på. Eillers e ho "JOJO" en snill "ængel" me` stort behov for fysisk kroppskontakt.
OFTE HØRT I: De` e hardt å vær på topp.
OFTE HØRT II: Yes, yes
OFTE HØRT III: Krutjæft, kruters
OFTE SETT I: I en gullfarga Pajero.
OFTE SETT II: Sugd fast til færskingen sin.
EN GANG HØRT I: Randi, du har personlighet som en hammer.

Tom Rune Reinfjell
«Empty»

Den 26. februar ble Empty presset ut av sement-blanderen. Siden har han som Hemnesværinger flest, blitt tvunget ut på fjorden i ung alder for å skaffe mat til Juvikfolket. Men som oftest kom han hjem uten hverken fisk eller stang. Fotball har vært Empty's store lidenskap helt siden han gikk seg vill på Hemnesberget og havnet på Hemnes IL's stadion (Heia HIL!), og Manchester United har vært drømmelaget sia. I de senere år har han vært spesielt opptatt av diverse blanding.
OFTE SETT: På Bjerka Sandindustri i full roting med blandingsmaskina.
OFTE SETT: i en lilla –78 Ascona på Hemnes stripa.
EN GANG SETT: Uheldig med blandingsforholde på Trondheimsutflukten.
OFTE HØRT: På veien (man hør han før man ser han)
SITAT: KA E DU FAN!

Linn Rognan
«Aqua Girl»

Ho Agua Girl kom svømmanes tel verden en sein lørdagskveld i Narvik. Etter å ha bodd på hillsen i Åga, skjønt foreldran at Hauknes va plassen. Ho har træa som en tulling heile livet, så kroppen hennes består i dag av 90% klorvann. Aqua girl e en liten luring og storkos seg når andre går på hennes utspekulerte spøka. Ellers e ho ei rastløs jente, som lik action rundt seg, derfor klar ho ikkje å vær så længe på ein plass. Aqua Girl lik forandringa, og skift derfor hårfarge oftar enn ho Madonna. Navnet aqua girl ha ho fått førrde ho tilbreng mestparten av fritia si uiner vann.
OFTE SAGT I: Eg ska på trening
OFTE SAGT II: E eg nødt tel å gjør det her?
OFTE SAGT III: Eg savn han Arnfinn!!!
OFTE SETT I: Pændlanes mellom Mo og Namsos
EN GANG SETT: I tequila bakrus med hanekam!

Tore Stien
«Ripsplukkeren»

Født 01.07.79. Tore har hele sitt liv bodd i Toraneset, og det skal han være glad for, for sertifikatet sitter svært løst i Ripsplukkerens pengebok. Tore har fått sitt navn p.g.a. sine mange bekjentskap til den yngre garde (14-16). Tross sitt navn har Tore også bekjentskap med litt eldre hokjønn, den såkalte familiepakken. En mer eller mindre velkjent side ved Ripsplukkerens liv er hans alkoholinntak.
OFTE HØRT: Det best når dem e så ung at dem ikke veit at det ska vært godt førr dem sjøl.
EN GANG SETT I: Med bil opp ned i plurdalen.
E.G.SETT II: Blodig etter glasspising på Vinterhaven.

Siv Teigen
«Whisper»

Ho "Whisper" e no ei snill og søt lita jenta, som bor øfst på 402meter strækka på Røssvoll. De e no et under at sportsbil`n hennes (les: Fiesta) hold heile veien fram og tilbake. Navne "Whisper" har ho fått fordi at ingen hør ke ho sei. Sjøl når ho snakk høgt. Prat ho lavt. Læreran (les: Torgeir og Aud) har spesielle problem me` å hør ke ho sei.
Ho "Whisper" e veldig flittig når det gjeld skolearbeid, mæn allikevel har ho tid til å fær på døla-fæsta (mange) i hælgen. Når det gjeld gutta e ho "Whisper" veldig kræs`n . Sjøl om ho har mange beundrera, e ingen go` nok førr ho!! På fritida e ho ofte å sjå bak kjøttdisken på Mega, me` ei fin huva! Råd fra JOJO og POMBA: Get a life.
OFTE HØRT I: Herregud!
OFTE HØRT II: Likså greitt!
OFTE HØRT III: De må du regn me`!
OFTE HØRT IV: Tårgeir!
EN GANG SETT: Sønganes på "Tigergutt" på vei fra DK til Ramona.

Ryktebørsen er © 1998 Kim-Arthur Sakariassen og Ranarussen98. Alle bilder, tekster og logoer går under denne. Gjenbruk tillatt ved kontakt (og ved å oppgi kilde).