Send meg gjerne en E-Mail eller to om denne siden.
Mo i Rana SØNDAG 17. MAI 1998 • Årets Russeavis • LØSSALG KR. 25,-

Moheia Videregående Skole

Camilla Aasen
«Kverulanten»

Millen ble presset ut til den utrolige verden 17. august 1979 på Sandnessjøen Sykehus. Hennes første 5 år på jordkloden tilbragte hun på Forvik, da tok heldigvis foreldrene til den sunne fornuft og flyttet til Brønnøysund. Etter ungdomsskolen valgte hun Helse og sos. som videre skolegang. Året etter ble det oms.vk1. " Hva nå?", resultaten ble 1 år på Moheia vgs med allmennfaglig påbygning. Det har vært et hardt år for henne (oss), men neste år blir det bedre - FRI !! Millen sier ikke nei takk til noen innabords og en blås i godt selskap. Det er i disse tider den lille kranglefanten kan komme frem, derav russenavnet. Tips - om hun er litt på kanten, smil i hennes nærvær. Kanskje et bjeff og litt kos kan hjelpe, hun elsker hunder !!
OFTE HØRT: Jau, i ræva ! Vær du trygg!
OFTE SETT: Med et smil på lur.

Bente Marie Bekkavik
«Flørt`n»

Den 15.10.79 startet Bente - mors liv utenfor mammas mage. Det hele skjedde på Namdal sykehus i Namsos. Terråk var hennes home sweet home helt til hun måtte til Brønnøysund for å gå på videregående. Hun begynte på helse og sos., og fortsatte på oms. Vk1. Bente var da kjent som sjenert , stille og rolig. I august 1997 begynte hun , som mange andre, på Moheia vgs. For å gå allmennfaglig påbygning. Hva skjedde da? Jo, Bente slo ut håret! Snakk om stille før stormen!! Ramona har blitt en kjær plass i Bentes timeplan , og det motsatte kjønn er blitt i midten av lupen. Derfor har hun fått russenavnet Flørt`n. Hennes framtidsplaner har etter mye tenking blitt å gå på lærerhøyskolen, og hun ønskes lykke til med det.
OFTE HØRT: Eg bærre - ehhh
OFTE SETT: Dansende og glad på Ramona!!!!

Lene Elveland
«K(l)ick»

Lene kom til verden 02.03.79 ved Brønnøy Sykehjem. Full av energi og egen har hun vært fra første stund. Brønnøysund har alltid vært hennes kjære hjem, og rampestreker har vært en stor del av livet. Skolegangen ble på videregående Helse og sos. og oms vk1. Med fortvilelse i blikket måtte hun deretter til Mo i Rana for å gå allmenn. pågygging. Videre planlegging er usikkert. De største interessene i Lenes liv har vært idrett, sang, festligheter og ellers alt med fart i. Lenes forhold til Brønnøysund gjør at mye av stipendet går til tog, fly og bussbillett. En av grunnene er nok hennes nye, store flamme Kristian.
OFTE HØRT: Off, no kjeda e me!
OFTE SETT: Litt her og der.

Camilla Johansen Hyttan
«Fisher man friends»

3. april det herrens år 1979 står som spikret i alle trænværingas hoder - da kom beskjeden om at FF var kommet telverdenpå Sandnessjøen sykehus." FF" smeltet hun alles hjerter , så sorgen var stor hver gang "FF forlot det lille fiskerisamfunnet til fordel for andre boplasser. Hennes oppprørske pubertet tilbrakte hun på Stokmarknes hvor hun fikk smaken på både gutter, vin og sang. Det motsatte kjønn fikk kjenne på kroppen(..)at FF er en skikkkelig flørtepus. FF gjorde ferdig helse og sosial og omsorgsarbeider og ble endelig myndig, og ble 100% lovlig (!!) til å innta Ambassaden Pub og dancing. Men siden FF vil bli lærer når hun blir stor måtte hun gå et år her på Moheia…
OFTE SETT: På Hurtigruta til/fra Træna
OFTE HØRT: gje no fan, å javel ,ja....

Lill Tanya Haagensen
«Lillemor»

En vakker mai dag i 72 kom ho "lillemor" ut av sin moder på Harstad sykehus.
Så har hun faktisk bodd i Mo i Rana i sine første leveår, så gikk turen til Kirkenes i noen år, men tilslutt endte hun opp på Leknes i Lofoten Hvor hun siden har bodd.Hennes utdanning består av Husstell, barne og ung. arbeider og nå har hun nok en gang funnet veien tell Mo Kor ho går i 3P. I 1994 fødte "lilemor"en skjønn liten datter og er nå enslig forsørger, noe som hun trives med, men vi får ofte høre klaga om kor slitsomt det er, samtidig som hun går skole.
OFTE HØRT: Den hælvetes matten.....
ALDRI SETT: I mattetimene
EN GANG SETT: Dritings på Ramona en torsdag!!

Hege Jensen
«Mobilisten»

Den 22.09.74 en kald september dag, kom ho mobilisten tel verden. Ho kom trillende ut en halv time etter sin kjære tvillingbror. Mobilisten starta sin karriere på Leknes som barne og ungdomsarbeider, og etter det bestemt ho seg før å fløtt tel storbyen Mo i Rana førr å gå skola, før ho hiv seg rundt å studere på sosialhøgskola. Det e nokka ho mobilisten kommer tel å klar med glans p.g.a. at ho tar skola veldig seriøst og dreg seg toppkarakterer i nesten alle fag. Navnet mobilisten har ho fått på grunn av mobilen sin som ho dreg med seg overalt, og det e ikke sjeldent vi hør et lite pip i fra sekken hennes, det e når ho får ei av sine mange meldinger.
OFTE HØRT: PIP, i fra sekken hennes!
OFTE HØRT:Fan eg e lei!
OFTE SETT: På røykehjørnet med rullingsen i handa.

Klaus Jensen
«Hot Shot»

Mora spøtta hain ut ein guffen vinterdag i -79, samtidig som ho skreik og bar seg! Far’n hains banka haue mot væggen, og ropt: "Nei, ikkje ein diger Langbein"! Sia da har "Hot Shot" vært ein del av Selfors-rampen, og fotbaill har tæll tider vært ein viktig del av livet hains.Skolearbeid har ikke alltid vært førsteprioritet… "Hot Shot" e vældi gla i go mat, og det va derfor eit "must" før hain å dropp innom kokkelinja eit par år, før hain havna her på Moheia. "Hot Shot" har dessuten eit sjeldent talent når det gjelder å skjule kor dritings hain egentlig e, når hain e ute på livet…
OFTE HØRT: Farsan hadde tatt bilnøklan mine!!
OFTE HØRT II: Eg må ut å fyr opp skutern!
EN GANG HØRT: Eg slår deg på næste prøve!

Hallgeir Kvalbukt
«Mus(ku)løs»

Blei skvisa ut i ei grotte heilt oppe ved Røssvatnet øvst oppe i Bleikvasslia. Hain har klart seg uttrolig bra ut fra at hain store deler av livet har bodd i fjøsen sammen med sine firbeinte venna. Navnet Mus(ku)løs har hain fått etter at hain vart fri for fast dame, etter den tid har hain leita som forbrillsk etter ei ny ei. Hans store drøm om å bli pikenes Jens på det kroppslige plan har også hatt noe å si. Husløse mus må bare oppsøke Hallgeir.Som nordmenn flest vart hain M.løs født me ski på føtt`n. Eillers e hain økonomisjæf i russestyret på Moheia,der hain prøve å rot tæll økonomien så godt hain kain!
OFTE HØRT PÅ FREDAG:Når eg ser ke dårlig dåkker e, så e eg gla førr at eg ikke drakk i går!!! døøøøøøøø.
OFTE HØRT : eg må heim å søv
OFTE SETT: I go laget på Ramona
EN GANG SETT: Med rødt og blått hår...
EN GANG SETT 2: Edru på ramona
EN GANG HØRT: I Kveld vil eg ikke ha noko jente...

Hege Elisabeth Larsen
«Suttrun»

Den 10.07.79 kom ho Hege sakte ut av hennes mor på Rana sykehus. Sine fire første år tilbrakte hun på Gruben, men så tok vettet fatt i fam.Larsen og de flyttet til Ytteren….. der hun siden har bodd. Bortsett fra 1 år i Narvik der hun startet (og inbilte seg) at hun skulle bli Kart og Oppmåling. Men som så ofte skjer …… gikk hun det ikke ferdig.. og har så havnet i 3p på Moheia vgs. Årsaken til navnet er at hun IKKE sjelden suger på ei klubbe, og hun suger virkelig hardt. Vi har ofte lurt på hvorfor suttrun bestandig drar med seg veska si over alt, på do, opp og ned osv, hva kan det være hun har i veska??
OFTE HØRT: Herregud assa!!!
OFTE HØRT: Diskuterende med en eller annen.
ALDRI SETT: Første rettslære time på tirsdagan,
Med kommentarn :Æ forsov mæ
EN GANG SETT: På røykehjørnet UTEN veska

Solveig Lomsdal
«Booked»

Midt oppi alle juleforberedelsene kom Solveig stressende til verden, 4.desember 1979. Mirakelet skjedde i Bodø, men redningen kom og Solveig ble fort brakt tilbake til Brønnøysund, stedet der hun også vokste opp. Solveig har iallefall fremtidsplanene klare, og sykepleieren og sosialantropologi er en del av dem, for ikke å glemme hennes kjære John Kristian som har vært en del av hennes kjærlighetsliv i snart 2 år. Beklageligvis er han for tiden på " bøljan blå " og tjenestegjør i militæret. Solveig er også en jente med en del lidenskaper. Fjellturer, reising og telemark er vel en bra kombinasjon? Ellers må jeg vel berette at hennes russenavn fikk hun så tappert tildelt fordi : hun studerer og har type. Som en liten advarsel til alle hennes medruss er hun svært nysgjerrig, så vær forsiktig!
OFTE HØRT: Ke kult! Vi må finn på nåkka!
OFTE SETT: Sløvende på hybel`n, sammen med Rita.

Rita Helen Nilsen
«Dovendyret»

Rita kom leende til verden den 14.03.80, på Brønnøysund sykehjem. Etter å ha bodd i Mo i Rana som to - åring , flyttet hun igjen til torget i Brønnøysund. Der bodde hun i sin skjønnest idyll sammen med to storesøstre, hunden Anki og foreldrene. Rita har alltid hatt stor interesse for det motsatte kjønn, noe som har resultert i mange korte og useriøse forhold. Men nå har hun endelig funnet sin drømmeprins. Den heldige utkårede heter Martin og bor dessverre i Br.sund.Et av Rita`s store talenter er tegning/maling. Vi har tro på at hun blir en framtidig kunstner. Til Solveigs store fortvilelse ble hun Metallica frelst etter en mye omtalt konsert i Oslo høsten - 96. Ellers er hun stor Liverpool fans. Når kjære Rita har fått russenavnet Dovendyret skyldes det endel forsovinger , fravær og avskrifter. Noe av Ritas framtidsplaner er å flytte sørover , reise og å bli jordmor. Hun ønskes uansett lykke til!
OFTE HØRT: Ja, nei, huff!! Herregud kor gørr!
OFTE SETT: 08.45 på tur til skola sammen med Solveig!!!

Silje Helen Paulsen
Duracell

En november morgen i 1979 skled Duracell ut av sin mors underliv. Denne store begivenheten fant sted på Rogaland Sykehus. Etter åtte år hadde hun utforsket Stavanger, og ville prøve seg på Trondheim. Duracell kunne etter navnet ikke holde seg så lenge der heller , så Mosjøen stod for tur . Da yrkesvalget var tatt ble hun tvunget til å flytte til Mo i Rana. Noe hun selv ikke er så fornøyd med. Silje har fått russenavnet Duracell fordi hun har ustanselig med energi og munndiareen kan ikke kureres. Det er bare enkelte heldigere- stilte som får dra nytte av dette. Duracells store fremtid skal tilbringes på NTNU i Trondheim. Katten Knut skal få være med.
OFTE SETT: I grønn metallic Opel
OFTE SETT: På Tante Augusta
OFTE HØRT: De e itj no såm e så dåle at de itj e gått for nå !
OFTE HØRT: Oh joy !!!

Anja Malin Skaret
«Vimsa»

Ho Vimsa vart født den 30. August i det herrens år 1979, og ho e en ækte Grubenramp. Vimsa fekk navne sett førrdi ho e utruli vimsat. Ho har aldri de rætte bøkerns me seg på skola, og når det gjeld tekniske installasjona, ja… vi sei ikke meir. Vimsa lid av KISS (konstant-innbilsk-selvironisk-syndrom), og de få vænnan ho har igjen, hør til stadighet om kor deili og perfekt ho e. Ho bruk no å innta alkohol, og da har ho en tendens tell å gå ned på alle fire. Ellers e ho vælletablert me en fesker fra Vesterålen, og ho e no egentlig ei snill og go jenta.
OFTE HØRT I: Eg savn han Rune.
OFTE HØRT II: Eg ska tell Væsteråln i hælga
OFTE SETT: Krabbanes på vei heim fra fæst.
ALDRI SETT: På skola med de rætte bøkern.

Tove Merete Skreslett
«Smily»

Det var en kald lørdag formiddag da hele Rana hørte et hyl fra sykehuset. Det var Smily som kom kjempende til verden 3 dager for tidlig.Det var en stor påkjenning for mamma Torill som satte frem en nokså velskapt (?) jente på 4610 g. S fant raskt ut at her ville hun ikke være, så hun dro med første lastebil med papa Charles til Skresletten i Leirskadalen, der hun tilbringte sine første barne og ungdomsår før hun tok til vett og flyttet til Mosjøen. Der tilbringte hun et skoleår ved Vefsn v.g.s men S skulle oppleve veren . Det ble en spennende reise nordover til Stokmarknes, hvor hun levde sammens med "H" et helt år!!!Noe som fikk følger ... Med knust hjerte dro S etter endt skoleår , sørover igjen. Nå bor S i kjærlighetsredet på Toraneset sammen med sin utkårede Hårek S har fått navnet sitt på grunn av sitt gode humør ,men til tider har hun sine solformørkelser.
OFTE SETT: Sammen med Hårek
ALDRI SETT: Edru på Ramona.

Joakim Steensen
«Tamagotchi»

Joakim spratt ut i Moss men han tok til fornuften og kom til Nordland. På barneskolen var Tamagotchi en rakker, allerede da var data hans beste venn. Han ble en kløpper på alle felt og levde for å spille data. Vendetta "Tamagotchi" tar gjerne en blod hevn i Quake. I de senere år har Tamagotchi fått øynene opp for det motsatte kjønn, og det har ført med seg både gode og dårlige sider ved Tamagotchis data interesse. Han er populær hos det motsatte kjønn og de gjør alt for å få være med på en tur i hans fartsvidunder en Wolksvagen Golf "GTI". Tamagotchis lidenskap for data vil nok prege hans fremtidige karriere.
OFTE HØRT: Va det te i dag ?!???
OFTE SETT: Kjørende i Golf.

Ann Helen Strøm
«Hypokonder`n»

En sen sommernatt hørte en hel verden et hjerte-skjærende skrik fra Vefsn-sykehus.
Det var hypokonder`n som hadde sett dagens lys. Men det var ikke alt det sterke lyset skrike kom av.men derimot håpet på sympati fra alle andre som hadde hørt henne.
Hun fant raskt ut at Beverlyhills var stedet hun ville tilbringe resten av sitt liv, men den gang ei. For etter et år på Vefsn v.g.s dro hun til Stokmarknes, hvor hun og "Smiley" levde sine "gode" dager. I dag tilbringer " H" tiden på Moheia, men er ofte å se på strekningen Mo-Mosjøen hvor hun søker hjem til The Mask , Lille Vims og sin kjære mor. "H" er ei skikkelig party-all-night jente -og har dere ikke opplevd en fest med denne jenta vet dere ikke hva begrepet en skikkelig fest står for. Det bør også nevnes at "H" er ei nokså skolelei jente som ser frem til enhver fridag og fritime. Hun er derfor sjelden observert på skolens områder før 5-time, og er heller ikke sett mer enn toppen fire ganger i uken.
OFTE SETT: Sammen med Flørt`n , Smiley, Suttrun og sine medruss hjemme i Mosjøen.
OFTE SETT: På Hydro for å overtrekk Visa`n.
SJELDEN SETT: På skolen.
OFTE HØRT: Ke klokka e ? go krut, e,e så dåååle , oj e må ring hain Thomas.

Bjørn Terje Vangen
«180»

En kald oktober dag i 78 kom han 180 tell verden, begivenheten fant sted på Rana sykehus. Han 180 vokste opp på en gård i Sila i Lurøy kommune , kor han e odelsgutt. Antageligvis på grunn av omgivelsene i barneåra, så begynte han 180 sitt 10. skoleår på landbruksskola i Mosjøen. Etter endt eksamen der , bestemt han seg førr å bynn her på Moheia kor han går påbygningsåret, ør å få studiekompetanse til videre utdanning , selv om han ikke har peiling på ka det e han vil bi... 180 er en veldig utadvendt person , og det er ikke mye som sjenerer denne karen!! Det er kanskje ikke så rart når iq en er over 600... For å si det lettere han er utrolig flink på skolen!!! Sjanser er man nødt til å ta , og å prøve noe nytt er han ikke red for.(snowboard på skidagen!!) 180 bor sammen med sin utkårede Line på Båsmoen og han ønskes lykke til videre.
OFTE HØRT: Pratende i klasseommet
OFTE SETT: Trillende ned slalombakken på skidagen
ALDRI SETT: På klassefesta

Ryktebørsen er © 1998 Kim-Arthur Sakariassen og Ranarussen98. Alle bilder, tekster og logoer går under denne. Gjenbruk tillatt ved kontakt (og ved å oppgi kilde).