Send meg gjerne en E-Mail eller to om denne siden.
Mo i Rana SØNDAG 17. MAI 1998 • Årets Russeavis • LØSSALG KR. 25,-

Mjølan Videregående Skole

Kristina Brovold
«Kverulanten»

«Kverulanten» krangla seg ut i verdn seint i januar 1979. Allerede da va ho fast bestemt på at ingenting sku få stopp ho, hverken da eller seinere. Kverulanten har bodd ei tid på Båsmo. Men etter mange år vart ho gira på å fløtt tell sentrum, der ho bor den dag i dag. «Kverulanten» har veldig ofte sine egne sterke meininge, som ikke alle andre e fullt så enig i. Læreran har aldri vært vænnan hennes, nokka dæm tell tider får mærk.
OFTE HØRT: JA!!
OFTE HØRT II: Eg og ho Amanda....
OFTE HØRT III: Eg vart så full. Det va ikke meininga eg sku drekk
OFTE SETT: I full krangel med «The Beauty» kvær morra (les: Eg e ikke sur førr faen).

Christina Evjenth
«Non-stop»

Fra Bodø, via Misvær, vart ho «Non-stop» skylt i land på Hugla. (les Hoggeløyæ). Ho «Non-stop» e, som navnet sei, ganske snakkesalig. Ho har nokka å sei om det meste. Vi lur på om det kan vær mangel på persona å kommuniser med ,der ute i havgapet som e grunnen tell at ho tar igjen det tapte(+ litt ekstra) når ho e inne på Mo. I førsteklassen hadde ho sterk førrkjærlighet førr motorsykla. Pussig nok dempa den seg kraftig etter at ho traff sin utkårede, Trond-Ståle. Og etter det fart ho bærre i full fart der ute i havgapet. Ho e ikke så mye å se på skola lenger.
OFTE SETT :Nei
OFTE HØRT :JA
EN GANG HØRT :Sjå! En Ninya ZS6XR!!(et eller anna motorsykkel)
EN GANG HØRT II :Vi øyerta e en trua dyreart
ALDRI SETT :Full

Elin Følling
«Hæ!»

Ho «Hæ!» vart fødd en vakker dag i juni 79. Da hadde ho endelig oppfatta at det va liv uttaførr livmora, og ho tenkt at ho sku no ut å sjå om ho skjønt ka det va. Men ho vart storførrvirra, nokka som har prega ho restn av livet. Livlig e ho tell tider, men har en egen tendens tell å førrsvinn ut av vårres atmosfære.(Les: hæ, kem ,eg ???).Derav navnet.
Ei lita festarsjur e ho når ho sett i gang, da gjerne med ynglingsdrekka si; Seniorita
OFTE HØRT :Kem, eg, hæ ?
OFTE SETT: I sin egen Cyberfantasi (Chattende på Internett, navn Rachel)
EN GANG SETT: Kranglanes med «Filosofen» om en viss pose bak i en taxi på tur tell Bad Taste party.

Monica Helland
«Speedy Gonzales»

Ho «Speedy Gonzales» kom sprutanes tell værdn den 2.6.79, og sia har ho holdt tempoet. Det e aldre ei rolig stund me ho «Speedy Gonzales», og derav navnet. Som lita, tillbrakt ho ein go del tid på fotballbanen, dær ho brukt sin speed og teknikk tell å få ballen i målet. Ho e fræmdeles på det stadiet, men har begynt me lærersmisk i tillegg. Ho «Speedy Gozales» prøv førrtvila å oppretthold glorien, mænn den bynn å bli temmelig rustn. Vi har næmli gjennomskua hænnes sleipe dækkoperasjona, førr å skjul hænnes «egentlige jeg». Ho e førresten like energisk i sin førrelskelse, som i alt anna.
EN GANG HØRT: Han Fredrik e så søøøt! (Historielæreren)
EN GANG HØRT II: Trur du dæm bli større når eg ligg sånn ?
OFTE HØRT: Drrrr ( i en Fistel)
OFTE SETT: I vill kras med «Manhunter»
OFTE SETT II: Smiskanes med en lærer.

Lise Børli Jenssen
«Filosofen»

Ho «Filosofen» vart snitta en varm julidag i 79. Sia ho fekk ei uka på overtid i moras liv, fikk ho samtidig tid tell å tænk og filosofer over de mest underfundige teng. Det har ho fortsatt med opp gjønnom åran. «Filosofen» har en tendens tell å kom med de mest merkelige utsagn om de underligste ting. Mye av det her e ganske uførrståelig førr oss andre. Korr får ho egentlig alle tankan sine fra? På skola i lag med «Kverulanten», prøv ho å få andre tell å tru at ho e tøff i pysjamas!? Og der driv ho samtidig å finn mulige fluktrute fra Mo I Rana. I andre klassen inngikk ho et såkalt smurfebekjentskap med en tredjeklassing, og det ført tell at ho vart ukonsentrert i timan. I år må jo ukonsentrasjonen skyldes nokka anna, ettersom han e å lek krig mesteparten av tia.

Håvard Johansen
«Kingdingeling»

En kald januarmorgen kom «Kingdingeling» ronkanes tell verdn. Han lille dingeling spell en sentral rolle i livet hannes , derav navnet «Kingdingeling». Han Håvard har en forkjærlighet førr jaktlivet, og på en av hans jakttura oppi dalen skjaut han rypa si med Amors piler. «Kingdingeling» kjæm titt og ofte med litt show om dagen, spesielt på fredaga når han har fått på seg helgetrusa si!
EN GANG HØRT: Veit du ka verdns bæste ronketips e? Legg en appelsin i microen i 10 sekund, skjær et høl i den og kjør på!
OFTE HØRT: Eg vil heim å ronk
OFTE HØRT II: Diverse ronketips

Marie Johansen
«X-saint»

Marie er oppkalt etter jomfru Maria. Ikke det at vi ser likheten , derfor synes vi «X-saint» passer bedre. «X-saint» har sans for kvikke gutter, og rir nesten hver dag. Ute i den ville, ubehøvlete naturen, omgitt av mose og lyng, er hun i sitt ess. Hver torsdag er hun på desperat søken etter sjåfør. Dersom hun ikke finner noen, tar hun morens framkomstmiddel og råner rundt i håp om å ikke bli sett. Dersom du ser en utkledt Fiesta1,1, som lister seg fram- ikke bli redd; det er barte en tidligere helgen på jakt.
OFTE SETT: På salg
OFTE HØRT: Har du sett at det e salg ?

Marte Kindsbækken
«Candygirl»

Ho «Candygirl» kom sekklanes ut den 20.04.79 førrdi legen stod uttaførr og lokka med micropop og nugatti. Barndommen tellbragt ho i Sandnessjyen. Der levd ho i tegnefilman sin naive og uskyldige verdn. Gutta brydd ho seg ikke nokka om, men det va etter ei stund på Mo ho oppdaga ka det va førr nokka. Navnet på grunn at ho e så gla i det som e søtt og godt. Som lita gjømt ho en melispakke inne på rommet som ho brukt å spis med skjei av. Når det gjeld mat, så lik ho næstn ingenting.(læs vææældig kresen), og ho har unike og supersensitive smakløka.
EN GANG HØRT: Eg vart blå på innsia av låret førr han bomma på målet!
EN GANG HØRT II: Firkanta pannkake e like godt som runde
OFTE HØRT: Eg lik det ikke, eg har aldri smakt det!

Kristian H. Liland
«Spesialistn»

«Spesialistn» vart lasta ned fra internett og printa ut en varm junidag i -79. Den hær spesielle nedkomsten har selvfølgelig resultert e i en viss datainteresse. Vi mistænk han førr å leit etter sine egentlige røtter blant bits og bytes. Som liten va «Spesialistn» beskjedn (den uvanen har han enda ikke resta av seg), og det vi husk bæst e de evinnelie joggeboksn og rottehaln(som han beholdt tell 9.klasse). «Spesialistn» har fått navnet på grunn av sin brilliante hjerne, som sug tell seg det meste. Han bruk den tell å strukturer interessan sine på en pertentli måte, og vi mistenk han førr å ha en timeplan der han har putta inn vækselsvis gitarn, realfag, og kjærestn i Mosjøen, alt etter behov. Ænkelte av de hær behovan kjæm spesielt fram i hælgen..
OFTE HØRT: Eg ska spæll konsert
OFTE SETT: På toget sørover
EN GANG HØRT: Det e 70 gange 560 høl i taket!

Hilde Olsen
«Desperado»

«Desperado» va den første av to som kom tell verden fredag 13. April 79.Det vart dermed konstatert ar fredag den 13. va en ulykkesdag. «Desperado» har bodd heile sitt liv på Båsmo. Navnet har ho ikke fått førr at ho e desperat av nån grunn, å neida. Ho e en person som følg sine egne regla og veia. «Desperado» har derimot fått navnet førr ho skap respekt på de plassan ho ankjem.
EN GANG HØRT :Vil du ligg på puppan mine ?
EN GANG SETT :Blottanes uttaførr Eivinds når ho sku ordn opp når «Eksplosiv» stod å resta på «Kruttønna»
OFTE SETT : Med knyttneven i været
OFTE SETT II :På utestedan i Rana
OFTE HØRT :Eg bi så irritert.

Renate Ranum
«Se og hør»

Ho «Se og hør» kom tell verdn en vakker vårdag i mai-79, men der sprakk idyllen. Som førstefødte i familien Ranum tok ho sjæfsrollen med en gang og har sia søtte med makta. Ho har en tendens tell å veta alt om alle, derav navnet. Førr godt og vell tre år sia, møtt ho sin utkårede, å ha sørga førr å ha kustusen over han.
DRØMMEJOBB :Journalist i Se og Hør
EN GANG SETT :I vill slåsskamp med det motsatte kjønn på Henriettes.
OFTE HØRT: Når ho e full ute på byen..
OFTE HØRT II: Han e i lag med ho som før va i lag med han som va utro med ho o.s.v.
OFTE SETT: Bak disken på Eivinds på lørdagsnetter. (Perfekt tell å få med seg sladder)

John-Eirik Seterdal
«Spurven»

«Spurven» ble født den 14.juli i det herrens år 1971. Det var sommer, vind og drittvær. «Spurven» er nesten kav ranværing , men har også hatt rede på Hemnes. Desverre er ikke «Spurven» en trekkfugl , så derfor har vi slitt med han i de to siste årene. Kvittringen hører vi lite til, men han var tidligere en aktiv nipper i ølglasset. Da skulle du hørt på sanglerke da! Det kan til tider forekomme spasmisketendenser i gymtimene, men til nå lever vi fremdeles.
EN GANG HØRT :Ka e bodylotion ?
SJELDEN HØRT : Kvitre, kvitre...

Lisa Skjellfjord
«The Beast»

«The Beast» kom tell verdn den 18.09.79. Som lita va ho ei søt og uskyldig pia. Men det va no bærre på utsia, i følge læreren på Selfors barneskole. Dæm ga næmli klar beskje om at ho sku hold seg unna bestevenninna, Anja, førr «The Beast» hadde dårlig innflytelse på ho. Navnet «The Beast» har ho fått på grunn av sitt uskyldige utseende, første inntrøkk og stae vesen. Men no syns vi at det e på tide at alle får veta sannheta om ho. På den første klassefestn hækta ho seg sammen med «The Beauty», og da fikk klassen sitt større sjokk. Sjokkbølgan har enda ikke lagt seg, sian de hær to motpolan fortsatt hold i hop.
EN GANG SETT: Fønanes på ei T-skjorta i en time
EN GANG HØRT: Åsså fikk eg bære vann å drekk!!!!
OFTE SETT: På røykehjørnet i lag med «The Beauty»

Therese Stenersen
«(U)Skyldig»

Ho «(U)Skyldig» kom spaseranes ut av mora like før jul-79, medt oppå Finnmarksvidda. Seinere kom ho puttranes ned tell Mo, og har vært her sia. Imaget hennes har vært fra ho va lita, å spæll ei søt og uskyldig jenta, men som vi alle veit , så finnes det Blendavaskede djevler.. Og ho (U)Skyldig e praktisk talt æresmedlem der! I lag med familien sin, har ho (U)Skyldig bosatt seg medt i mella farsslekta på Bardufoss og morsslekta på Nordmøre. Sistnevnte e nesten som et andre hjem førr ho. Og det va på et av hennes regelmessige tokt der nede, at ho kapra han Dan «The Man». Etter det sett ho bære å hold tellinga på korr mange daga det e tell dem får møt kverandre.
OFTE HØRT :Mo e den største drittplassen i verdn
OFTE HØRT II :Herregud eg gled meg tell å kom vekk her i fra.(les MO)
EN GANG SETT :I overdimensjoell tellstand tell ho «Sjybært» på klassefest
OFTE SETT :Tellanes på korr mange daga det e tell diverse begivenheta ska skje

Isabell Svartvassmo
«Sjybært»

Den 2.april 1979 ankom det mildt sagt underlige mennesket tell verdn. Gul og skrukkat brølt ho seg fram på Selfors, og mora forsto allerede da at det va nokka som ikke stemt. Seinere voks ho opp og terrorisert heile nabolaget. Ho fortsatte med å voks, og voks heilt tell ho forlot heimets lune favn førr å søk lykken i Bleikvasslia med omegn. Den her korgkloningen vist seg ikke å sett særlig pris på skolas misjon i hennes liv. Nei den her jenta sku drekk! (førrdi bak hennes helgenglorie, så ligg en liten jævel på lur). I en alder av 10 år, va ho kronisk kjederøyker, og det va ikke det nytelsesmiddelet ho ikke hadde prøvd. Tell tross førr det her, så karra ho seg på underlig vis gjønnom ungdomsskola, og turen gjekk videre tell Mjølan, korr ho nesten førrsvant i mengden, men ho e der fortsatt, så vær på vakt når nokka blått nærm seg !

Stian Aanes
«The Beauty»

«The Beauty» kom rockanes tell værdn en rå augustmorra i 73, og e den næst eldste i klubben. Navnet har han fått førr han e så søøt og førrdi han bestandig e i lag med «The Beast». Som litn va han veldig aktiv, og kunn finn på å sykkel Ytteren-Åga.Tell førreldran sin store førrtvilelse falt «The Beauty» pladask førr den harde typen musikk. (Kizz). Han headbanga seg gjønnom tenåran med ville festa og førrtvilte lærera. Den harde livsstilen holdt han gåanes, heilt tell «The Beast» kom å sjarmert han i sænk på slutten av førsteklassen. Etter det har han roa seg.
OFTE HØRT: Hello-hello!
OFTE HØRT II:Eg fikk næstn sånn Michael Douglas tendensa
OFTE HØRT III :Rocn`n roll
OFTE SETT :Bannanes foran pc...

Ryktebørsen er © 1998 Kim-Arthur Sakariassen og Ranarussen98. Alle bilder, tekster og logoer går under denne. Gjenbruk tillatt ved kontakt (og ved å oppgi kilde).