Send meg gjerne en E-Mail eller to om denne siden.
Mo i Rana SØNDAG 17. MAI 1998 • Årets Russeavis • LØSSALG KR. 25,-

Mjølan Videregående Skole

Eldbjørg Fagerjord
«Camelonen»

Ein vakker maidag i 1979 vart ei nokså eksepsjonell lita tulle født, men det her skjedd i Grønnfjelldalen - sprudlevannets hjemmland. Akkurat det hær med sprudlevann har prega livet til Camalonen, nåkka ho egentlig ikke vil vedkjenn. Til dagelig prøv ho å vær flittig på skola og ei snill og fornuftig jenta , men får ho ein kaffekark i handa forander ho helt personlighet. Fra å vær uskyldig og dydig, forvandles ho til et helt annna vesen. Eldbjørg har ikke bare stor forkjerlighet til grønnfjelldalen´s kultur, ho har også ein loverboy - han John Thommas. I lamme han fær ho å i rån i Toyotaen.
OFTE HØRT FØR PRØVER: Eg har læst og og læst , men kan ingen ting.
OFTE HØRT NÅR VI HAR FÅTT PRØVAN IGJEN: Eg fekk bære 6-
OFTE HØRT FØR TORSDAGENE: Eg har også løst tel å fær ut på Ramona i kveld.
OFTE HØRT PÅ FREDAG: Nei, eg vart så trøtt så eg orka ikke å fær ut.
Show must go on, som dem så fint sier...

Robert Fjellstad
«Moon-shine»

Moon-shine e ein «opplyst» og utspekuler djævel som e veldig stor i kjæften. Men i timan e han stille. Nå skolegeni e han ikke , men av og tel kjem han med nån glupe ord (tell alles forbauselse!). Ikke fått lappen p.g.a ein uheldig hendelse da han sku kjør heim fra ein fæst på mopeden. Lilevel va han ein liten tur på pysjamsfæsten, men pga stort væskeinntak, mått han fær heim allerede kl.22.00!! Namnet har han fått for sin store måne i bakhodet. Den lyst opp etter ein kosetur i Langneset !
En gang hørt: Der e kjedelig å vær ute på byen !
OFTE HØRT: Elvis , ska du ha mye for å kjør meg og L.S.D ut i kveld ?
OFTE SETT: Med ei enorm snusleppa
OFTE SETT II: Med hentesveis .
SJELDEN SETT: Uten diesel og Tommy Hillfiger-klær .

Silje Kristine Heitmann
«Rapunzel»

«Rapuzel» kom til verden med et kritisk og funderende øye på en iskald januardag-80! Hun ble født Oslos gryte en , og bliz miljøet har hatt sterkinnflytelse på hennes handliger. Senere i hennes unge og uskyldige liv har ho menga seg med alt fra sekkepipespillende og kiltkledde mannfolk i Skottland, til reindyrene i Finnmark. Etter å ha sett store deler av Norge, valgte hun å slå seg ned i vår vakre by like under polarsirkelen. Navnet Rapunzel har hun fått p.g.a. hennes lange blonde flette ,som kan brukes til litt av hvert... Hennes far har erfart at «Rapunzels» trollbendingsverktøy virker fortryllende på det motsatte kjønn.
OFTE HØRT: Jeg skal ri i dag .
EN GANG SETT 1: I fullt rideutstyr på Meyersenteret
EN GANG SETT 2: Sett hånd i hånd med en viss nabo

Maiken Jakobsen
«Stål kvinnen»

Stål kvinnen tilbrakte sitt først leveår på en forblåst holme utenfor Kristiansund. Det var her ho fikk stålvilja si, nokka vi med eleva og lærera har fått smertelig erfar, de siste 3 åran har ho. Etter ett år forlot ho kysten til fordel for Sleneset og Kroa. Der stifta ho bekjentskap med KONG ALKOHOL og han Ståle Stil. - hennes utvalgte. Etter noen timers bekjentskap bestemt ho seg for å fløtt inn hos han i ungbo komplekset på Sleneset, bedre kjent som «Lykkliga gatan». Vi e litt usikker på kor ho har 2 bosteder på Sleneset, hybel på Selfors og hytta i byen. Maiken er forresten vanvittig oppstanasig og snill .
VELDIG OFTE HØRT I : Vil dåkk hør en vits ?
VELDIG OFTE HØRT II : Ska eg søng en sang ?
EN GANG HØRT I : I helga har eg søtte i krokodille flette leppes kinnsofaen tell han Jimmi .
EN GANG HØRT II: Eg og pajeroen kræsja me snyskavelen .

Kristin Joakimsen
«supporter’n»

Supporter’, ankom sandnesjøen en vakker augustdag 79. Grunn tel at ho havna i Sandnesjyen va at feskemottaket på Sleneset va stengt på den aktuelle dagen. Og glad e vi førr det, førr da ha ho antagelig vært sløyd, partert og beinfri på tur tell Frankriket. Supporter’n fikk sitt navn for den store forkjærlighet si til Vålerenga FK: Uansett kor elendig laget spella, så leit supporter’n fram flagget og veft litt med det med det - så e alt bra igjænn. Det samme gjeld når supporter’n støtt vennan sine, men da e det ikke flagget ho tar fram. Da møt ho opp med støttanes ord.
OFTE HØRT I: Eg har så «bad-hair day»
EN GANG HØRT: E det nån som vil ha kontakt med meg så e eg på Alfa i Vestfold .

Bente Anita Jørgensen
«Vimsa»

Vimsa ble født den 15.februar i 1979, og det er antagelig det eneste ho i heile sitt liv har vært tidlig ute med . «Vimsa» har det nemmelig sånn at hvis det er noe, som skal skje fort så blir ho ho heilt handligslamma. Ellers så har ho som vane å gjør ein sein entre i 3B sammen med «Svimla», til Magnhilds desperasjon og forargelse. (Hva de svimler og vimser med hver morgen får være en hemmelighet). Vimsa lider til tider av alvorlige latterutbrudd i sammensværgelse med «Svimla», helst midt i en time, og dette har ført til oppgitte blikk fra diverse lærere, samt deres desperate bønn om vennelig å forlate klasse rommet...
OFTE HØRT 1:Eg vil hei tel Bleikvasslia åt hain Jon-Inge
OFTE HØRT 2:Nei , no må eg kom meg avgårde .
OFTE SETT: 10.min etter at alle er dradd
ALDRI SETT: Kl 8.35

Lise Mari Løvstrand
«GLIMT(E)»

Glimt(e) kom luntanes inn i verden den 6.11.79. Ho fatta tidlig interesse førr balla og begynt dermed å spell fotball i håp om å møt nån med ækte balla. Sjølv om Glimt(e) e litt lat av seg, og stort sett holdt seg heime, glimt ho av og tell og finn på nokka artig i lag med oss andre. Særlig etter at ho fekk lappen, e ho blitt meir aktiv. Hennes store lidenskap e Bodø Glimt, Manchester U, Stig Joh-ansen og David Beckham.
1 GANG SETT I: springende rund med en gaffel stekkanes på folk .
1 GANG SETT II: ligganes på gølvet, knaskanes på tørrforet tell katta
1 GANG SETT III: med et Liverpool skjerf rundt halsen
1 GANG SETT IV: Hos «Elvis» i strumbygda sammen med «Manhunter» og «L.S.D»

Hilde S. Martinsen
«R.H.S»

Ho R.H.S (Red, hot & sleepy) kom fykanes tell verden den 10.3.79,rød og usint, derførr har ho så rødt hår. I to år kjørt faren febrilsk rundt i sin B.M.W, før å finne boplass.Grunnen tell at ho endt opp i Kråkeslottet på Båsmo va Motorstopp. Likevel va ho ei blid jenta når ho va lita, og låg før det meste inne å læst Starlet. Men da ho R.H.S vart voksen fant ho seg en make. En drømmemann ifølge ho sjøl. Når han e heime ser vi ikke nokka tell ho. Han har forøvrig også rødt hår, så hennes motto e: Likt barn leker best.
OFTE HØRT I: Slafs... bla.. bla...snøfte...snøfte...slafs... slafs sant ! Hi hi ....
OFTE HØRT II: Ke det e eg har gjort ?
OFTE HØRT III: Slafs... Slaf... eg må ha meir mat...
OFTE HØRT IV: Neeei ! Han Lars kommer i hælga EN GANG HØRT I: Eg må på apoteke .
OFTE HØRT V: OOOppss...
OFTE HØRT VI: Han Lars...

Grethe Mathisen
«Bendelormen»

Bendelormen kom til verden en soldag i juli -78. Hun ble sannsynligvis tatt ut med keisersnitt fort å få med seg sin alltid medbrakte (svære) matpakke. -derav navnet bendelormen. Hun spiser hele tiden! Etter fødselen rotet hun rundt på Gruben ei stund før hun bestemte seg for å bli dalaværing. Men Grethe er litt lat og kom seg derfor bare til Høyvika. For å være sikker på at hun fikk med seg alle russefestene skaffet Grethe seg nylig en sykestue i byen (med dispril og spybøtte). Det var først da vi begynte i 3.klassen at Bendelormen kom til oss, pga et år i Junait´n. Hun kom iallfall hjem i grevens tid, akkurat tidsnok til russefeiringa sammen med Stålkvinnen og Camelonen.
OFTE HØRT 1: Eg e så sulten
OFTE HØRT 2: Eg e fri før mat
OFTE HØRT 3: Kan eg smak på maten din?
EN GANG HØRT: Eg har løst på ein svidd Dolly.

Stine Molvik
«Svimla»

«Svimla» kom som et spørsmålstegn til verden 1.november 1979 i Bodø. Etter tre år fant ho mirakuløst veien til Konsvikosen. «Svimla» kan til tider være noe glemsk, med tanke på ting som skal gjøres, samtidig som det meste skal skje i siste sekund, og huske litt senere. Det har blant annet resultert i at hun har ankommet klasserommet til Al3B senere enn de fleste. «Svimla» har altså fått navnet sitt p.g.a sin manglende evne til å gjøre det hun skal i rett tid. Vi kjenner «Svimla» for sine mer eller mindre ukontrolerte latterutbrudd, som har en tendens til å bryte ut i full blomst når det minst passer seg. Ofte med med god hjep fra «Vimsa», som har bodd, svimlet og vimset sammen med i 2 år.
OFTE HØRT I: Ha vi nåkka i læksa tel i dag???
OFTE SETT: Tett omklynget med en fra idrettsfag
ALDRI SETT: Kl.8.35

Laila Olsen
«Kruttønna»

«Kruttønna eksplodert ut av mora si fredag 13. april -79. Ettersom Kruttønna måtte krangel med sin andre halvdel om plassen, va ho jævelig førrbanna når ho va den som kom ut sist. Den her hendelsen har prega ho totalt. Ho har det med å eksploder førr den minste ting, derførr e det farlig å sei et skjevt ord tell ho: Fornærmanes ord e som fyrstikk - kruttet tar fyr og tønna eksploder. Krutttønna har også det med å sei tre forskjellige ting i ei setning. Det kan vær teng som «va du egentlig ute i går sjå ka eg har i pængboka !» Det hær kjæm antagelig av hendelsen som skjedd tidligere i livet hennes.
EN GANG SETT: Voldtar ett skilt midt i gå gata
OFTE HØRT: Åh , ho «Desperado» irriter meg
EN GANG HØRT: «Desperado» , eg trur eg og du har delt hjerne.

Kristin Pedersen
«L.S.D»

L.S.D (Liten sadistisk djævel) ble født med et djævelsk blikk, derav navnet. Føreldran vart skremt og bosatt seg i ett-lite-hus-i-skogen. Ho prøv til stadig å rømm, men ende til Manhunter kvær torsdag. Og seinar prøv ho å slokk sine sorga på RaMona. Nokka meir e ikke vert å sei... L.S.D har en forkjærlighet til alle lærera og utskarpenværinga, uten å sei så mye deer heller. (Berre førr å værne om slekt og venner) Reng tel Man Hunter , RHS eller GLIMT(e) førr meir opplysninga.
OFTE HØRT I: Bitch !(komplimang , sei ho )
OFTE HØRT II: Robert , ska eg bank deg ?? (!!) Vi tar han Robert...
SJELDEN HØRT I: Såg dokk Liverpool i Hælga... De vann...
I BLANT HØR VI I: ÅÅÅÅÅÅÅÅ , snar fløtt eg tell Trondheim.

Hege Kristine Svendsgård
«Punky»

Punky tilbrakte mye av sin barndom i Bodø, men til slutt tok ho tel vettet, og kom seg hit tel Mo. Fram tel i 8.klasse var Punky en sofasliter, men så kom «The mask» inn i livet hennes og dro henne med ut. Ho fant fort ut hva gutter var for no, men da bestevenninna stakk av med Punky’s største kjærlighet, trodde ho at det ikke var noe for henne. Der tok ho feil , og no lev ho livet !!! Ho har bodd ei stund på mo no, men sei ennå «æ». Derfor er hun stadig gjenstand for mobbing.
Ofte hørt I: Æ ska klepp mæ
Ofte hørt II (i matten): Æ skjønn ikke det hær
Ofte sett I: Ute på byen i full krangel om…
Ofte sett II: På Ramona

Stein Erik Johannsen
«Froskekongen»

Det var en vakker dag , helt til froskekongen blei født. Han reiste rundt land og strand og fortalte sine eventyr til smårips helt til han endte opp på Mo. I dag er klassens eventyr konge med livlig fantasi, som han praktiserer på Gruben samfunnshus. Han trur at han e Guds gave til kvinnfolk og derav russenavne (fantasi!). Han «tar» ofte Elvis i dusjen (a-a-h, I’m all shook up) til tross for at han er klassens verneombud. Jentene håper han får prinsessen og hele kongeriket til slutt.
The end. Error.
MOTTO: Sex & jukk-jou
OFTE SETT: desperat på jakt etter smårips på Gruben
OFTE HØRT I DUSJEN: «love me tender...»

Svein Arne Johannesen
«Elvis»

Elvis kom sønganes ut an mora den fæmte mars i 79. En gla gutt med mange interessa... En ordentlig kjerne-kar, med utrolig sangstemme, som får oss tell å måpe i forbauselse derav navnet. Fotball og United står hannes hjæte nær, samt at han har et forhold til Poco-loco-dama. Ellers e Elvis en kløppar tel å drekk øl , men likevel uten ølvomm. Årsaken tel det e den aktive hoppende (inn)satsen i gymtiman. Vi ser han både høyt og lavt. Men innsatsen i de ainner fagan e heller laber, tell tross før gode karaktera .
EN GANG HØRT: «Kem har stifta sammen boka mi?! #@¤-»
EN GANG HØRT I: «Kem har tægna på Poco-loco-dama-mi ?!»
OFTE SETT: på øyert fæst med øl!
EN GANG SETT: Ramona

Marianne Fredriksen
«Løvinnen»

LØvinnen kom til veren med et brøl en solvarm augustdag -79. Straks begav hun seg i veg fpr å merke sitt territorium på solsiden (Les. Båsmoen) Navnet har hun fått fordi hun i det ene øyeblikket kan være kjælen som en katt, mens hun i det neste gir fra seg et brøl fordi noe/noen irriterer henne (noe som skjer ganske hyppig). Heldigvis går disse (raseri) anfallene fort over. I tillegg til dette har hun en hårmanke som gjør henne berettighet til navnet. Med stor eiermine har hun fulle kontroll på sine maker. hun liker å ha ting planlagt,men kan gjerne flippe ut på impuls.
OFTE HØRT I: Ååååh, slutt no (når hun er irritert)
OFTE HØRT II: Eg bi så irritert.
EN GANG SETT I: Ganske bedugget sittende i en oppvaskkumme på bad taste, men hun pratet med sin kjære på telefon.
EN GANG SETT II: Syngende i mobiltelefonen.
ALDRI SETT: Uten kjærest.

Kristin Grønbech
«Fløyt’n»

Ho fløytn kom trallanes ut av mora den 12.10.79. Og sia ho bei født, har hennes store lidenskap vært musikk (Læs: Korpsmusikk) derav navnet Fløytn. Ho Fløytn bosatt seg tidlig på Mo’s halvøy Mjølan, og bei tidlig påvirka av mjølanrampen. Med sitt lange blonde hår, og sine blå aua ha ho sjarmert mang av det motsatte kjønn-> fra øyert til dalaværing. En trudelutt her og en trudelutt der og Fløytn e i godt humør. Positivv og glad, og veldig hjelpsom heime og blant venna. Ho e et ordensmenneske, glad i farga og tegn.
OFTE SETT I: På korpset!
OFTE HØRT I: Eg Frys!
OFTE HØRT II: Det va så skøy!
OFTE HØRT III: Eg holdt på å flir meg ihjel.
EN GANG SETT: Spyanes, sjuk på biipp..Samfunnshus
OFTE SETT II: Knaskanes på godter.

Linda Angelsen
«Manhunter»

Ho manhunter kom edneli tell værden den 3.12.79, og da kom ho som et olja lyn, førr ho hørt at det stod nån mannlige læga utaførr, og det mått ho jo sjekk.
Det første mannlige bekjentskape ho stifta va med han Barbie-Ken. Etter det va Baywatch-guttan den store drømmen. No e ho bli og på jakt kvær torsdag og lørdag, men sian ho enda ikke ha funne the One, regn vi med at ho kos seg med han Ken fortsatt.
EN GANG HØRT I: Eg e ei mega-bitch (etterfulgt av rå latter).
EN GANG HØRT 2: Kan eg få vær naken med deg.
EN GANG HØRT 3: Eg lur på hvordan gutter strekker ut tissen.
OFTE HØRT 1: Åååå, eg plir så flau.
EN GANG SETT: Med nattsokkan på skola

Ryktebørsen er © 1998 Kim-Arthur Sakariassen og Ranarussen98. Alle bilder, tekster og logoer går under denne. Gjenbruk tillatt ved kontakt (og ved å oppgi kilde).