Send meg gjerne en E-Mail eller to om denne siden.
Mo i Rana SØNDAG 17. MAI 1998 • Årets Russeavis • LØSSALG KR. 25,-

Mjølan Videregående Skole

Ann Rigmor Albertsen
« Borte vekk»

«Borte vekk» komdrivanes innover Ranfjord´`n høsten 1997. Da kom ho fra Sandnessjøen der ho ellers tilbreng tida si når ho ikke e på Mo. Ho reis tel heimplassen ved kver anledning ho har, for der bor lille gullet hennes på 7 år. Ettersom lille gullet hennes kom tell verden forrige gang ho va russ, håp vi at ho e litt meir våken og med i den her russetida. «Borte vekk» har fått navnet sitt føørdi ho rett og slett e borte vekk.
OFTE SETT: Nei!
OFTE SETT II: På bussen heim
EN GANG HØRT(om ferskingan): Bind dem tell stolpen og mal dem blå !

Monica Andersen
«Bar(bie) Girl»

«Bar(bie) Girl» mått doll seg litt opp før ho kom tell verden, nokka som forklar at ho e født i september. Mesteparten av livet har ho tellbrengt på Ytteren, der ho lært venninnen sine om det å smink seg og se bra ut. Som den fødte blondina ho e, har ho det å kom med de mest meiningslause ord og uttrykk.(Les en gang hørt). Sin Ken fann ho på Prix på Ytteren (?!?), og om ho mått betal førr han ,eller om ho fikk han , det e det ingen som veit.
EN GANG HØRT :Dokk e bære messunelig førr eg e blond, sexy, søt og smart.Og dessuten e eg flenk å drekk.
EN GANG HØRT II :Har du hatt lemus i musa ?
EN GANG HØRT III: Eg e en laks
EN GANG HØRT IIII: Ska eg førrtell dokk korsn han e i sænga ?
EN GANG SETT :Ligganes på en benk i byen i finkjole etter et visst julebord.

Rune D. Andreassen
«Lystløgneren»

«Lystløgneren» kom sprutanes ut av livmora en kald vinterdag i -78. På føttern hadde han på seg fotballsko, og man skjønt straks at han kom tel å bli en fotballspeller av klasse. Han begynt tidlig å jug førr alle rundt seg og det e mye som e usekkert når det gjeld barndommen hans. Det eineste vi veit sekkert e no, e at han bor på Ytteren. Han ska vesstnok ha prøvd seg som professjonell fotballspeller i Oslo, men det va førr dårlig betalt i følge han sjøl. Han «Lyst-løgneren» e en hyggelig gutt og litt aggressiv skapning som bestandig har ei lita god historia på lager.
OFTE SETT:På tvilsomme lagfesta
EN GANG SETT :Bæranes på et ølglass med et tvilsomt innhold
EN GANG SETT II: I en norsktime.
OFTE HØRT :Det e heilt sant
OFTE HØRT II : Dokk trur meg faen ikke!

Robert Bjørknes
«Kommentatoren»

«Kommentatoren» kom ut av mora si en gang i slutten av september 79 i Mosjyen. Han e litt av en væfsen-væring som e stor i kjæften ! Han har sine gode daga med apestreka og apelyda. Og ikke minst med sine berømte kommentara i timan og ellers. «Kommentatoren» blir heldigvis holdt godt i tøylan og passa godt på av sin berømte Christina.
EN GANG SETT :På Ramona
EN GANG SETT II: Strippanes i bar overkropp på scena på en russefest
EN GANG HØRT: Christina, korr e du ?
EN GANG HØRT II: Ikke rør mi Christina !!
OFTE HØRT : Din loff !!

Elisabeth Braaten
«Braaten (un)safe»

«Braaten (un)safe» kom flyganes tell verden siste dagen i mars-79. Det va berre så vidt at ho ikke vart en april-spøk. men som Ranas befolkning e fullstendig klar over , så lev ho. Ho begynt i tidlig alder med sport. Da va det ski som stod på dagsordenen. Men når ho va gammel nok tell å fær på fredags-bomberommet, da va det ut med ski. Det va der «(un) safe» starta si utekarriere. Ho va så (un)safe at vakt`n kasta ho ut, sjøl om ho hadde minus i promille. Av og tell tar ho av propellen og fæst han i ræva. I hvertfall ser det sånn ut når ho e ute på byen!
EN GANG SETT :På en stælt rosa damesykkel med en jævlig førrbanna, fremmend eier sprenganes etter ho. Da va ho ikke klar over kem eieren verkelig va.!!
OFTE HØRT: Slibrige kommentara tell nokka ho mislik
OFTE HØRT II: Ska vi ikke ta oss en kjøretur?
OFTE SETT : med «Eksplosiv» og «Sjækkern» som passasjera

Liv Tove Eggerud
«Babyface»

Den 26.03.77 gikk mor Austad på do. Nøyaktig ka ho foretok seg e ukjent, men alt som e sekkert e at ho ikke førrlot rommet aleina, ho hadd en liten bylt med seg. Etter en måned med mye hemmeligheter , oppdaga resten av familien ka som hadde skjedd, familien hadd fått seg et nytt medlem og kalte ho Liv Tove (uten bindestrek takk). «Babyface» som ho no bli kalt slutta tidlig å voks. (Sex hemm veksten). Da ho førrlot heimet førr å utforsk folkehøgskola traff ho sin X- utkårende og etter ni måneda kom «Babyface» bæranes på en nydelig liten gutt som ho kalla Alvarin. Da ho tok med seg Alvarin på skola, fikk klassen tellfeldig besøk av gutter fra andre klasser. (kanskje Alvarin skulle få pupp??). «Babyface» ser du ofte kjørende eller supende i sin grønne «padde» på vei til Ramseng's Auto. «Hva er denne dingsen, er det derfor bilen ikke virker ?»
OFTE HØRT: Jammen ,jammen, jammen
OFTE HØRT II: Se hvor fin beibien min er ?

Ann Inger Emilsen
«Gullhår»

«Gullhår» kom til verden den 25.09.78 og siden har ho vært her. Ho e en ekte øyert og e glad i fesk. (Dønna e øya).Ho komtel Mjølan først i år , rekanes på ei fjøl i fra Sandnessjøen kor ho ivra seg i gjønnom 1. og 2. klassse. Fjøla sku egentlig tell Moheia, men sida «Gullhår» e så lita, så rakk ho ikke opp tell stoppeknappen, og krasj; landa på Mjølan i stedet. Tell daglig bor ho på Gruben, og om ho e blitt påverka av Grubenrampen veit vi lite om, fordi ho e sjelden observert på andre steda enn skola. «Gullhår» e (trur vi) ei snill og omtenksom jenta som aldri (?!?) gjør nokka galt. Derførr russenavnet.
Tell neste år bli ho muligens å sjå på høgskola i Bodø, førr ho ska kanskje bli revisor når ho bli stor.
OFTE HØRT : NEI
OFTE SETT : På skola
EN GANG SETT : På Henriettes

Inger Marit Hansen
«Orakelet»

Ho «Orakelet» kom tell verden en varm julidag i 79. Det første ho sport om va «ka som skjedd i syv søstre i går?» (Seinfeld, Offshore, Chicago Hope, Friends).Eg gjekk glipp av det. Ettersom ho e fødd på sommeren, har ho sia hatt en førrkjærlighet førr den her årstia. Derførr har ho mang en gang drømt seg bort tell varmere strøk....i februar. Dansing har vært hennes store interesse i alle år. Navnet sitt har ho fått fordi ho har et svar på det meste, både på skola og andre steda. «Orakelet» e egentlig en skapøyert (Sommerhus på Dønna).
OFTE HØRT :Herregud ! Herregud ! Det e så grusomt/sinnsykt
OFTE HØRT II: Fliranes i lag med «Glamo(u)r» og «Vitamina»
OFTE SETT : Stressanes avgårde i byen (ska rekk banken + tusen andre teng før ho ska på dansing)
EN GANG HØRT :Den dær Herbal Essences va en skikkelig skuffelse

Elisabeth Heimro
«Vitamina»

Ho «Vitamina» kom fliranes tell verden en varm julidag i Bodø, men ho e no en «meløyert» bosatt på Halsa. Sia har ho overausa oss med sine klukkanes latteranfall. Navnet har ho fått føørdi ho alltid e så energisk og blid. Sia ho fekk seg bil ha alle i klassen synes ho va god å ha. Probleme e imidlertid at den såkalla bilen hennes kan vær særdeles vanskelig å kom seg inn og ut av,(Les: tau på døra, frossent bensinlokk o.s.v.)Fotball e også en lidenskapelig interesse hos «Vitamina»
OFTE SETT: Klivanes ut av bagasjerommet på bilen sin.(Døra verk ikke )
OFTE SETT II:På dansegulvet på Ramona
OFTE HØRT :Det e heilt rått! Eg ser jo ut som et monster! Eg e heilt fjernstyrt!!
OFTE HØRT II :Gjett kem eg møtt i byen i dag/går?! Eg har så elektrisk hår.
EN GANG HØRT :( i engelsktimen) Eg trudd kvite elefanta va i ferd med å bli utrydda.

Elisa Henriksen
«Pervo»

Ho «Pervo» kom tell verdn en augustdag i -79 på Rana Sykehus. De første leveåran bodd ho i ei leilighet på Selfors. Men ho tok tell vett og fløtta tell Ytteren. Ho «Pervo» har bestandig vært ei av de populære hos det motsatte kjønn. Og navnet «Pervo» treng egentlig ikke nokka nærmere kommentar.Men vi kan sei at ho har en pervers humor, Og ofte prat ho om de mest perverse emnan. Men ho «Pervo» e ei veldig glup jenta, med mye godt i tankan.
OFTE HØRT :No e det bære to daga og åtte tima tell det e ei veka tell HAN kjem heim
OFTE SETT: På byen i berusa tellstand
ALDRI SETT :På byen i edru tellstand
EN GANG HØRT : Eg bi så åpen av å tren(Skrevanes i ei joggebuksa)
EN GANG SETT : Ute i -20 grader i undertøy bankanes på badevinduet med en spade, førr å vekk HAN

Øyvind Johansen
«Demolition man»

1.Juni 1979 kom «Demolition man» driblanes ut av livmora på mor si .Sian då har han hatt sansen førr fotball. I sine første fire leveår var han en berykta Lagnesramp, heilt tell han brukt teknikken sin tell å kom seg tell Ytteren førr å slå seg på lag med «Kommentatoren». Men rampetrekkan hang fortsatt igjen tell han, og dermed vart han en frykta jævelunge på Ytteren også. No har han gått over tell nye finta; drekking, festing og selvfølgelig et apebrøl i blant. Sian har «Demolition man» blitt en kløpper i å ødelegg motorkjøretøya, nokka som hannes navn kjæm i fra.
EN GANG SETT: Uttaførr veien oppi skogen på Grubhei, med skada på 40 000 på sin Spacewagen.
EN GANG SETT II: Med en scooter veltet ved sin side
OFTE SETT: Full på Ramona i håp om å gløm de vonde tapan tell Liverpool
OFTE HØRT: E du idiot

Karina Neppelberg
«Lille Ville»

«Lille Ville» vart skvisa ut et eller anna sted østaførr sol og vestaførr måne(ca. 19 år sida), nærmere bestemt Leirfjord. Hennes fortid e nesten heilt ukjent, så førr alt det vi veit kan ho vær en mannlig staziagent fra Øst-Tyskland som har bytta kjønn. Eller en alien i en menneskekropp. Nån ganga kan man jo begynn å lur...Ellers e ho ei festbrems (NOT!!) Ho kan finn på ganske mye rart, med litt innabords som å ta seg en tur tell Fauske medt på natta, mens folk ligg å søv i bagasjerommet i bilen, eller å ha dype, alvorlige diskusjoner om pornoens plass her i samfunnet. «Lille Ville» e veldig glad i unga, så våres fremtidsutsikt førr ho e at ho e at om 10 år så e ho gift med hund, katt og et dusin unga.
EN GANG HØRT: Det e så vanskelig å skriv og hør og snakk samtidig.(svar fra læreren: Det kreves intellegens, Karina)

Lisbeth Stensland
«Glamo(u)r»

«Glamo(u)r» kom tell verden en blomstranes maidag på Mo, men ho e no allikavell en ækte «rødøyert» i fra Øresvika. Ho e et harmonisk menneske ettersom det funger (telsynelatanes) perfekt å del hybel med begge søskenan. Navnet «Glamo(u)r» har ho fått førdi ho e heilt hækta på en vess TV-serie. Det e så gæle at ho hold seg oppdatert i Spectra/Forrester-verdenen på opptell fleire kanala. Ho e en ækta glamourholiker. Ho «Glamo(u)r» e no også ei heimkjær jenta og ho foretrekk å fær heim i hælgen, mæn ho e no av og tell observert ute på byen. Det å vær distree også et velkjent fenomen førr ho «Glamo(u)r», og ho har en tendens tell å sætt igjen bagga overalt! Ho e dessuten en «Glamourholiker»
OFTE HØRT I: Åh, eg bi så irritert........
OFTE HØRT II: Eg må førtæl deg ke eg drømt i natt!
OFTE SETT: Fliranes i lag med «Oraklet» og «Vitamina»
EN GANG SETT: Læsanes i medisinsk leksikon på biblioteket i full førrvessing om at ho hadd magesår.

Maria Svendsen
«Missing Glory»

Den 1.2.79 kom det et vræl fra Narvik sykehus. Da barnet som fikk navnet Maria «Missing Glory» var 5-6 år orket ikke Narvik kommune å ha denne djevelungen der lengre.Så barnet med familie ble forvist til Hamarøy. Men den dypt religiøse befolkningen fikk heller ikke fred for denne ulven i fåreklær, eller Omen i kvinnekropp, så hun ble forvist videre til Bjerka, før Mo ble hennes base for djevelskap . Det som er problemet med «Missing Glory» er at hun ser så fordømt snill ut.Hun klarer seg veldig godt på skolen(med gjennomsnitt på 7) og hun er alle lærernes lille jente. Når offervinen går gjennom årene hennes, da er det utrygt !!
EN GANG SETT: I fin positur spyende utenfor Gruben S.hus
OFTE HØRT: E og! E og! Ååh!

Jan Morten Sørensen
«Shy guy»

Den 14 .01. 78 kom «Shy guy» snikanes ut av mora si, allerede da skjønt familien at dem hadd fått en gutt som ikke kom tell å gje dem store problema. «Shy guy» tellbrakt de første tre åran av sitt tellbaketrøkne liv i Lagneset, før turen gjekk videre tell Sjona. Etter to dårlige feskesesonga bestemte familien at dem sku fløtt tell «større trakter», da endt dem opp på Altern. Hannes store interesse e fotball, han har fleire sesonga bak seg førr klubben i hannes hjerte , Langnes.Der har han lært seg å bli en god taper, ettersom at det sjelden at de vinn. Førruten spell førr Langnes, bruk han mye tid som fotball dommer.På grunn av «Shy guy`s» to andre interesser e han en sjelden fyr å se. Enten sett han framførr datamaskinen sin, og om vinterstid bruk han mesteparten av tida tell å før ststistikk over korr mange bila som ikke kjem seg opp Bustneslia.
ALDRI HØRT :Bi det nå drekking i hælga??
ALDRI SETT: Ute på byen
OFTE HØRT :Nei

Tone W. Sørensen
«Eksplosiv»

Den 11. april-79 skjedd det en eksplosjon i mora sitt underliv. Ho «Eksplosiv» kom tell verden! Navnet har ho fått førr sin tendens til å eksploder tel passende/ upassende tider. Ho har no fønne sin utkårede som e fra Nesna City. Han tort rætt og slætt ikke å sei nei tel ho, i frykt før at ho sku eksploder. Det som e så bra med ho «eksplosiv» e at de «såkalte» eksplosjonan går fort over, og humøret bli på toppigjæn.
OFTE HØRT : Eg e så trøtt
OFTE HØRT II: Eg trur eg begynn å bli sjuk
OFTE HØRT III: Nei det e ikke ei kvisa, det e ei nella!
OFTE SETT: Sjokka i fars bil etter å ha gjort ett eller anna på sine kjøretur.
OFTE SETT II: På Ranas utesteda
OFTE HØRT III: Flyganes med Braaten (un)safe
EN GANG HØRT: Eg har brunost i (buks)ræva

Linda Thomassen
«Sjækkern»

«Sjækkern» spratt ut av mora si en sein oktoberdag 1979. Då sku ho bære ut og sjækk om det va nokka hankjønn i nærheita. Ho bosatt seg på Alteren, nokka som har prega livet hennes seiner. Opp gjennom åran, va det sjelden ho trakk inn tell sivilisasjonen, derførr måtte ho ta dobbelt igjen når ho vart tenåring. Då blussa interessen førr det motsatte kjønn opp igjen. «Sjækkern» har en tendens tell å smiger både stort og smått., derførr har folk oppfatta ho som om ho stadig e på jakt etter mannfolk.
EN GANG HØRT: E du gift ????
EN GANG HØRT II: Du har så hærli hår , Peer Gynt
EN GANG SETT:Ligganes i ei blåbærlyng 2,5 kilometer nord førr Krokstrand
OFTE HØRT: Han e altførr snill, eg takkel det ikke
OFTE HØRT II: han og han og han.

Trond Vollstad
«Liquor»

«Liquor» kom fliranes tell værden ein kald februardag 79. Ættersom «Liquor» sei det han har i de skitne tankan sine, va det første han sa tell jordmora,- «har du en dram» og «e du ledig i kveld?». «Liquor» har tellbrengt mesteparten av livet sitt på Båsmo. Det va også der han vart kjent med likøren - som e ei betydning av navnet .Ei anna betydning av navnet kan sammenliknes med LICKER , det vil sei han har en tendens tell å sleik folk både i øra og i ansikt.
OFTE SETT: Framførr et speil og ordn håret
OFTE SETT II: I den berømte «Trond-stillinga». (hauet i hendern) på utestedan
OFTE MED SEG : Hårføner tell gymtiman
EN GANG HØRT :Ska eg tilfredsstill deg med tunga mi?
EN GANG HØRT II : Det e faktisk nån jente som syns eg e tiltrekkanes

Ryktebørsen er © 1998 Kim-Arthur Sakariassen og Ranarussen98. Alle bilder, tekster og logoer går under denne. Gjenbruk tillatt ved kontakt (og ved å oppgi kilde).