Send meg gjerne en E-Mail eller to om denne siden.
Mo i Rana SØNDAG 17. MAI 1998 • Årets Russeavis • LØSSALG KR. 25,-

Mjølan Videregående Skole

Tone Edvardsen
«Bz»

«Bz» kom tel værd`n ein stormdag i februar 79. Adressa ble Sleneset, hvor befolkningen fikk en innbygger for mye. Så lenge vi har kjent henne har hun hatt et stort temperament og vært glad i å krangle, derav navnet. Ho har ei meining om dæ mæste, og mange i klassen har vært førtvila over hennes adferd. Ho sett mye på hybeln sin å hold på med PC-en. Og hvis ho ikke e på hybeln, så finn vi ho mæst sannsynlig på kinoen. Hvis de går en go film, så kan ho se den så mange gang at ho næstn bi ruinert. I diskusjona er ho en klar initiativtaker, ho sei gjerne det stikk motsatte av alle andre bare førr å få igang en skikkelig diskusjon (krangel).
OFTE SETT I: På Titanic (kino).
OFTE SETT II: På vei til kinoen.
OFTE SETT III: I krangel med lillesøstra.
OFTE HØRT I: Titanic er bra!
OFTE HØRT II: Næhæi, dæ e`tje sant, e kranglæ ittje!!
OFTE HØRT III: Midt i en diskusjon.
EN GANG SETT: Sovende på Ramona.
Medlem av: «The melting pot».

Birgit Grytangen
«Miss Perfect»

Ho «Miss Perfect» kom ruslan tell værdn ein glovarm sommerdag i juli 78. Og sia så har ho no tusla etter di anner, træg som ho e, mæn ho kommer no sakte mæn sekkert etter. Ho «Miss Perfect» ha fått navnet sitt førrdi ho bestandig ska ha alt så prekkfritt. Alt ho gjør e av stor nøyaktighet. Så e de nåkka vi vil ha skikkelig gjort, så e de bære å spør ho «Miss Perfect». Klassn har medlidenhet førr ho «Miss Perfect», da me tanke på at ho e lillesøstra tel ho «Cowgirl». Ho e klassn`s ubestridte geni, av uvisse grunna. Og dessverre så har ho fått varige mén etter oppholdet i Narvik: Ho kommer tel stadigheit og strekk di finurligste plagg. Stort sett e ho ei stille og rolig jenta. Tæll å begynn me vart ho ganske så sjokkert over «Tuqula» sine innfall og utfall. Ettersom tida har gått, har ho begynt å ta igjæn angrepan fra ho «Tuqula»
OFTE SETT I: Skravlanes på skolebiblioteket.
OFTE SETT II: I kantina, etan på en haverkjeks.
EN GANG SETT: I søppelbøtta.
OFTE HØRT I: No jug du!
OFTE HØRT II: Eg e så lei.
DRØM: Å få færdi prosjektan sine
Medlem av: «Firkløver`n» og «The melting pot».

Lillian Grytangen
«Cowgirl»

Ein iskald januarkveld i 1976 kom den halbarske jenta tell værden. Båsmoen vart hennes heimplass. Byen vart fort førr stor, og så snart som råd flyktet hun til bygdelandet (Vefsn landbruksskole) for å studere kyrne. Der traff hun sin utkårede som også lider av kugalskap. Etter et grusomt år med tall og tabeller på Jæren, ble fjøsen her hjemme for fristende. Men det varte ikke lenge før skoleklokka ringte og fjøsstøvlene måtte legges til side. Nå har hun nesten blitt stor, men hverken ring på fingeren eller drømmer om småkryp har vi hørt noe om.
OFTE SETT I: I fjøsen.
OFTE SETT II: På medlemsmøte i slottet på Ytteren.
OFTE SETT III: I skolebiblioteket.
OFTE HØRT I: Veit du ka eg ska gjør i hælga?
OFTE HØRT II: Han Børge....
OFTE HØRT III: Å, eg har så løst på min egen scooter.
Medlem av: «Firkløver`n» og «The melting pot».

Joar Carlsson Grøneng
«Jordan-gliset»

«Jordan-gliset» kom tel værdn på sjølveste kvinnedagen i 78. For tida er det det nærmeste han kommer kvinnfolk. Heimplassn er Hattfjelldalen, nært svenskegrensa (kan det ha noe å si?) Dessværre så mått han fløtt ifra Hattfjelldalen og sin (dårlige) karriere som skiskytter. Mosjøen vart di heldige mottakeran da «Jordan-gliset» bestæmt seg førr å bynn på Elektrikerlinja i «bygda». I Mosjøen traff han ho «Tuqula», lykkelig uvitanes om at dæm sku end opp i samme klasse på Mo. «Jordan-gliset» fækk navne sitt på grunn av at han har så kvite og perfekte tennern sine, som han e så gla i å vis fram....
OFTE HØRT: E` orsk`kje....
OFTE SETT: Dritings på Ramona.
SJELDEN SETT: Presis tel første timen på fredagan...
MEDLEM AV: «The melting pot».

Hildegunn Hartviksen
«Red Devil»

«Red Devil» kom til verden en maidag i -78. Etter fem år i Sandnessjøen ble heimplassen Indianerland. Som skalla de to første åran, oppdaga foreldran til sin store fortvilelse røde lokker i nakken. Som den djevelungen hun er, måtte hun flytte til besteforeldran sine før å lær litt folkeskikk, og før å gå på Alstahaug, Hjelpepleien.
Som dåkk skjønn, e ho full av jævelskap. Ho finn på di utruligste teng - og ho e fræmdeles bærre ein jentonge i fantasien sin. Mæn ho får god hjælp av ho «Tuqula» tel å lev ut sin ville fantasi. Tel sammen e dæm dynamitt! Ho bor i slåtte på Yttern i lamme ho «Tugula». Her foregår myttje a klassens aktiviteta. Mo oppholdet gav ho eit merke før livet, nåkka som ho lenge ha ivra ette.
OFTE HØRT I: eg e så svang
OFTE HØRT II: Ska vi gå i kantino?
EN GANG SETT: Ute i snyen bærre i underklean i lag me ho «Tuqula» og ho «Lille Ville»
Medlem av: «Firkløver`n» og «The melting pot»

Nina Iversen
«Tuqula»

Ho «Tuqula» ha fått navne sett førr sin førferdelige drekkekultur. Får ho tak i nå brennvin, så e dæ å få det i seg så fort som svint, og skjøl det ned med et eller anna. Ho «Tuqula» e høgt og lågt med ett, og ho har i det hele tatt liten kontroll over kroppen sin, Ho snubla og dætt bare rett som det e. Ho kom hit tel Mo på grunn av kleppinga holt på å ta knekken på arman hennes. Heimlængsel til Sandnessjøen e stor, men ho drøm om å kom seg nærmer han Dag - Arne tel næste år. Ho sikta mot Nesna. Ho ska jobb mæ unga som e mot hennes eget utviklingsnivå.
OFTE HØRT I: No ska dåkk hør
OFTE HØRT II: E vil heim åt han Dag - Arne
OFTE HØRT III: E e så fette lei, e da ikke hælg snart
OFTE HØRT PÅ FEST: Ska vi ikke ta oss en tuqula?
OFTE SETT I: På ræva nere veien
OFTE SETT II: Mæ saksa i handa
EN GANG SETT: I snøen
Medlem av: «Firkløver`n» og «The melting pot»

Jan-Ove Nordgren
«Speedboy»

Han kom til verden i slutten av august i 77 oppe i nord. I alle sine leveår, til han ble stor, gikk han på skole i Melbu. Som den matglade gikk han veien til kokk og servitør. Da russetia i 96 var over trengte hurtigruta hjelp til servering. «Speedboy» trives best med rattet i egne hender. Som dere skjønner, ble de gyngende bølgene, og at overordnede var kaptein, var servitøryrket ingen fremtid. Derfor begynte han å se seg om etter noe annet å henge fingrene i. Etterhvert havnet han på Mo, der han går påbyggingsåret sammen med resten av denne gale gjengen. Han er glad i å kjøre bil og fart er ingen hindring. «Speedboy» sier ikke nei takk til en fest, eller en gratis hårklipp som skjer i festens hete. Etter alle festene og bilkjøringa er pengeboka tom, og en gang måtte «Red Devil» grave dypt i sin egen pengebok slik at «Speedboy» skulle få pålegg på skolematen.
EN GANG SETT: På jentedoen på Abelone.
OFTE HØRT I: Næi, æ veit ikkje...
OFTE HØRT II: Hælvete
OFTE SETT: På bussen ifra byen, fordi pengeboka er tom.
Medlem av: «The melting pot»

Lisa Nordhaug
«Silence»

Stille kom ho tel verden i september 78. Navnet «Silence» kommer av at ho e så stille i klassen. Vi hør ikke så mye fra ho, bortsett fra ængelsktiman når ho kjæm me forklaring på forskjellige ord. Norsk-analysan e det heller ikke nåkka å sei på, det kan tell og med græns tell snakkesalighet. Privaten veit vi heller lite om, ho e jo som sagt ikke så snakkesalig. Ho e likevel observert på Ramona om torsdagskvellan sammen med fjorårets «Desperado», som forresten er hennes beste venninne. Ho bruk også mye av fritida på bøker og video. Hvis klassen e fri for filma, så har ho «Silence eget videotek heime.
OFTE HØRT: Ti no still!
SJELDEN HØRT: Snakkanes.
OFTE SETT I: På tur inn i klasserommet 5 minutt for seint. OS II: Mellom Mjølan og Selfors med skolesekk på ryggen.
OFTE SETT III: Feklanes med videoen.
EN GANG SETT I: Sovende i en historietime.
EN GANG SETT II: Sint!
Medlem av: «The melting pot».

Annikken Skau
«Mummeldyret»

Annikken ofte om den store kjærligheten drømmer, og da hun langt fra virkeligheten rømmer. For henne har kjærligheten mye å si, på den bruker hun mye av sin tid. En kar fra Kleiva Landbruksskole hun alltid finner, fra den plassen har hun sikkert mange gode minner. Men en vil for alltid bo i Annikkens hjerte, han skaper bare sorg og smerte. Annikkens deltidsjobb er optimist, men også andre jobber hun har, da drar hun fram både ku, møkk og vaskekar. Neste år er ganske uklart. Moro og spenning skader ingen, studier er i hvert fall ikke tingen. Annikken er ofte godt i farta, men en drink til har hun som regel bare godt av. Et hyl og en latter - der har du ho!
PS Finner henne hjemme i hagen, når det er sommer.
OFTE HØRT I: Æ går...
OFTE HØRT II: Hysterisk latter.
OFTE SETT I: I joggebukse.
OFTE SETT II: Skrivende på et brev i timene.
FAKTISK SETT I: Rød.
FS II: I dongeribukse.
FAKTISK HØRT: DÆH! Han dær... Det va «greier»
Medlem av: «The melting pot».

Ann Kristin Sletvik
«The Mask»

«The Mask» kom sprettende til verden i september 79, og Sandnessjøen sykehus var de heldige mottakerne. Ho vart fort lei av de, og håpet på et bedre liv her på Mo bare i 3-årsalderen. Her på Mo traff «The Mask» «Pønky», og de oppdaga fort kor guttan va. Mammaen tel ho «Pønky» sa at «The Mask» ha dårli innflytelse på ho «Pønky», mæn de stoppa ikke dæm. Navnet «The Mask» har ho fått fordi at ho på skola e ein heilt anna person enn det ho e ellers.
OFTE HØRT: Ikke hørt.
OFTE SETT: På fest med «Pønky»
Medlem av: «The melting pot»

Hege Stene
«Moppen Show»

Tel værdens store førbauselse og skrekk kom ho «Moppen Show» dalanes ned tel jorda som en engel på sjølveste julaftn i 79. Men om ho e en engel kan no diskuteres... Etter den isolerte oppveksten på «Finni» kom ho krypanes tel Mo og prøvd de siviliserte livet. Russenavnet Moppen Show fekk ho fordi at moppen bruka ho aktivt førr å fjern skiten etter di andre folkan på «Finni». Ho sei ikke nei takk tel en dram, men vess ho ein gang i året gjør det e det show rundt ho alikavel.
OFTE HØRT I: Syngende i dusjen.
OFTE HØRT II: Eg har så løst på mainn min.
OFTE HØRT III: I hælga kommer han Bjørn Tore!
EN GANG SETT I: Med svampen i kjeften.
EN GANG SETT II: Drampoker med ho «(T)rusa»
Medlem av «The melting pot»

Lisbeth Strand
«(T)rusa»

Ho (T)rusa kom tel den første septemberdagen i 78. Tel føreldrans store lykke holdt ho seg unna mannfolk heilt tel ho traff den rætte… Mæn ho tænkt seg om og kvitta seg me han, og no e ho alle værdns bya utrygg. Russenavnet (navnan) har ho fått førr da ho første dagen sku dræg opp buksa og det vart trusa som fekk sin plass under arman. Andredel`n av ordet e førr at ho meir enn 1 gang i uka e å finnes på byens få uteplassa. E ho ikke der så e ho på Selfors sykehjem ilamme vennan sine.
EN GANG SETT I: Drampoker ilamme ho «Moppen show».
EN GANG SETT II: I Nordlandsposten.
OFTE SETT I: Med toget til Bodø for å besøk sine bedre halvdela.
OFTE SETT II: Fyllesyk på fredagan på skola.
OFTE HØRT I: Har eg vørte stoppa av purken i dag - da har eg fan`me møsta lappen.
OFTE HØRT II: Eg ska tel Bodø i hælga
OFTE HØRT III: Eg va i Bodø i hælga.
Medlem av «The melting pot»

Disse forlot oss:
Merete: Kjæresten ropa i nord, og ho etter han for.
Isabelle: Magen vart stor, ho fløttæ heim åt ho mor.
Freddy: Pengan lokka, skole gangen stoppa.
Tone M.: Fallskjermen frista, ut av skola ho lista.
VI SAVN DÅKK!!!!!!

Ryktebørsen er © 1998 Kim-Arthur Sakariassen og Ranarussen98. Alle bilder, tekster og logoer går under denne. Gjenbruk tillatt ved kontakt (og ved å oppgi kilde).