Send meg gjerne en E-Mail eller to om denne siden.
Mo i Rana SØNDAG 17. MAI 1998 • Årets Russeavis • LØSSALG KR. 25,-

Mjølan Videregående Skole

Einar Bratbak
«Psyko»

Han "Psyko" kom tel verden i slutten på 80-talle. Nokka han e blitt plaga nokka tytje mytje me oppigjøna åran. Vi veit lite om bakgrunn hannes men vi ha fått et inntrøkk av at han har sine egne stemma og bilda i høve (derav navn ). Han hyl, gnell og slår under en hver omstendighet. Når han ikke gjør det, e han som regel still og sett i mak. Bortstt i fra det her så e han stort sett en grei og role kar. Han e flenk å har en teldens tel å førstå det meste. Men det e en teng vi ikke kan førstå, e at han "Psyko" e på "rype" jakt kvar jævla helg uten å få nokka.
OFTE SETT: På skola.
ALDRI SETT 1: Heime en skoledag.
ALDRI SETT 2: En kveld eller ei helg.
OFTE HØRT: No e det Amerikaner gutta.
EN GANG HØRT: E dåkk idioter.

Torfinn Forsbakk
«Kokk(o)»

Han Kokk(o) kom reinnan til verden som en kokk i reinskinnet inne i lavoen. Alle som har sett Kokk(o) ser at han har fått sine samiske trekk fra denne kinkige episoden. Navnet Kokk(o) har han fått siden han ofte minner oss på at han satt og dreit heile gårdagen, og at han ikke har så store kunnskaper om enkelte teng. Vi bi brått overraska da vi ser at han e borte meir enn en dag, og vi aill unnreis ka i aill verden han kjørt i seg. Men når han e på skola så prat han berre drit.
OFTE SETT: På dass
ALDRI SETT: På skola ei heil uka.
OFTE HØRT: Eg e så tytje plaga me magen.
EN GANG HØRT: Det va ikkje fale, ho ha ikkje mens'n

Tomas Granmo
«Guffen»

Guffen vart resultatet av en prøverørsprosess som skar seg nokka inni hælvet. Det endt med at hain kom ut som morkaka rundt kalven ein mørk kvell. Av den grunn lært han tidlig å stå på sine egne klova, just som kalven. Navnet har han fått sia han ofte fer med toije heim tell gårdsbruket i Drævja. Også det at har kroppsbygning som ei pæræ. Det e trivele å hør når han fortæl skrøn og skryt om et par av sine 73 sysjenbarn. Vi får ofte et inntrøkk av at aille e i slækt i Drævja. Vi trur at bror'n også e far'n tell han Guffen.
OFTE SETT 1: I hælan på han Jens.
OFTE SETT 2: Puin juran på kyr'n.
EN GANG HØRT 1: E ha vøre på glavækurs, e.
EN GANG HØRT 2: I've been working in the cowhouse this weekend.
ALDRI SETT: På en sivilisert fæst uten sysjenbarn.

Bjørn Einar Hansen
«(Sjarm)trollet»

Han Bjørn va et avkom av nåkka sperm som lå å godgjorde seg i en tupperwareboks som sto i sola. Det hær ført tel at han fikk et spinkelt og spesielt utseende. (Sjarm)trollet har fått sitt navn pga han har en tendens til å sjarm'er små fjortiser. Trollet har han fått fra sitt spesielle utseende og dyriske avføringslukt. Ellers e han Bjørn jævlig stor i kjæften og har sine gullkorn i blant.
OFTE SETT 1: Flørtan med fjortisan i kantina
OFTE SETT 2: Klinan med en ny fjortis
OFTE HØRT 1: Det blir årnings, bærre vent å sjå.
OFTE HØRT 2: Eg sjæmmes
OFTE HØRT 3: Tomas, det E pause enno

Michael Hoel
«Sex-masjin»

Han S.M. kom tæll på grænsa mellom Norge og Sverige. Han e ei dyrisk blanding av Russisk, Svensk, Norsk også nåkka i fra Hemnes. I sine yngre dager bodde han puinn fjille i Langneset, dær han va storkomet på FK Langnes. I '88 emigrerte han til Stor-Båsmoen, der han bodde i 8 år før han flyttet til en låve på Mjølan. Navnet Sex-masjin ligger i hans sinnsyke sexliv med kjærringa. Kjeften er dimensjonert etter brøstan tæll kjærringa, nåkka som gjør han i stand tell å svøl et halvlitersglass uten å brækk seg. Han har et tempramang som en lemmen nåkka som gjær han dyrisk fale vess han blir forbandet. Hans brennende følelser for bibliotekdama førte han i en meget sjenerende situasjon. Noe som nesten førte til nedsatt oppførselkarakter.
S.M. har en fantastisk bortforklaringsevne, noe som bevarte oppførselkarakteren, og har brakt han ut av lignende situasjoner flere ganger.
EN GANG SETT: Settanes i en bil på den eneste midtrabatten på Finni, med tåran i auan.
OFTE SETT: Ute på torsdagan
ALDRI SETT: Edru på Fredagan
OFTE HØRT 1: Kem i helvete ha åpna vinduan, eg frys
OFTE HØRT 2: Det e jo dødskaldt her
EN GANG SAGT TIL POLITIET: E du IDIOT.

Arve Hopaneng
«(H)ulk»

Han kom tæll i en stamp blant ferskfesk, lever og rogn på sankthans. Ulken vokste opp under meget harde forhold, noe som gjær at han e tytje god tæll å sætt sjøbein. Ulken ble oppfostra på kattfesk og sjøvatn. Når mora fant ut at ho sku gje han brøst vart Ulken sjuk.
Han begynte tidlig å gå førr seg sjøl i fjæra og spenn på feskhøv og måsonga. Det hær ført tæll at han fatta interesse førr nåkka dæm kalla fotball på innlandet. Ulken e horibelt døktig tæll å klatter. Det har han i fra da han i sine yngre dager vart sent ut i uvær førr å stram opp bardunan på hus, fjøs og naust. Ulken tok det tongt det hær med at han mått fløtt tæll Storbyen førr å gå på skola. Han tok farvel med brunkofferten i næven og tåra i auan før han sykla av gårde.
OFTE SETT 1: I hælan på Merethe
OFTE SETT 2: På foppball-trening
OFTE SETT 3: Slettran i bardunan med skiftnøkkel i handa
OFTE HØRT: fnuff-fnuff-fnuff-fnuff
EN GANG HØRT: Vi ska no faen ikkje ha rollyball

Tommy Hågensen
«Trofast»

Trofast vart banka tæll verden på den kaldeste dagen som ha vøre på Gruben. Dette førte at han trivdes der, og han står ofte utførr Arhaug på Corris'n med en rullings i kjeften. Navnet kjem av at han har vøre gift i snart 3 år. Trofast har en tendens tæll å lægg på litt ekstra, og han kan faktisk skryt feber på en fresk mann. Som dokk forstår så har Trofast vokset opp med det fæleste, styggeste og grummeste omgivelsan som går ann å få (det har no i værtfall han fortalt oss).
Han Tommy har en sangstemme som kan påføre kjønnssykdommer på persona som egentlig e fresk.
EN GANG SETT: Dettan ned i mella stillasen
OFTE HØRT 1: Søngan med sin horible stemme
OFTE HØRT 2: Ha det ikke vøre førr at eg va fra Gruben........
OFTE SETT 1: På Arhaug.
OFTE SETT 2: Med kjæften full av snus

Torstein Paulsen Larsen
«Søta bror»

S.B. kom tæll da foreldran låg innsnødd på Mogressfjellet. Der oppe trivdes han godt og har så og si bodd der oppe. Han har årna seg med en scooter som han kjør med så længe det finns bensin. Han tar ofte med seg et nytt emne opp kvar helg tæll hytta, (det hær kailles førr bruk og kast). Navnet har han fått fordi han ofte drar til Sverige for å kjør scooter og ragga brudar.S.B. har bosætt seg i Fageråsen der han hold seg i le førr sola og kjør scooter året rundt.
OFTE SETT 1: Rævskøra langt oppi vere og med høvet langt puinn hooven.
OFTE SETT 2: I Sverige
EN GANG SETT: Oppå ei feit kjærring fuill a snus.
EN GANG HØRT: Eg ska itje i kjerke før eg dau.
OFTE HØRT: Hylan på "Lille moped".

Ryktebørsen er © 1998 Kim-Arthur Sakariassen og Ranarussen98. Alle bilder, tekster og logoer går under denne. Gjenbruk tillatt ved kontakt (og ved å oppgi kilde).