Send meg gjerne en E-Mail eller to om denne siden.
Mo i Rana SØNDAG 17. MAI 1998 • Årets Russeavis • LØSSALG KR. 25,-

Mjølan Videregående Skole

Kurt-Are Einmo
«Lord Baden-Powell»

Med en dobbel halvstikk på navlestrengen ble «Lord Baden-Powell» født på Rana Sykehus en stormfull aften (23.40) 050579. Han hadde allerede da bestemt seg for å bli speider, selv om ikke kom igang før han ble åtte år gammel. «L.B.P.» tilbrakte sine to første måneder i høyblokken på Gruben, noe som tydelig har preget hans liv. Inntil nylig hadde «L.B.P.» to lidenskaper i livet: Speidern og bilen. Lappen fikk han selv om han kjørte i en vegg på oppkjøringa. Siden den gang har han ikke gjort stort annet, og det er blitt mindre og mindre bil, bokstavelig talt. Ikke sjelden har speidersjela hans prøvd å påvirke de andre i klassen til å finne det han mener er meninga med livet. Han har til og med infiltrert både elevrådet og russestyret. Han har også forsøkt å prakke på oss kurs i knuter, grotteturer og referater fra speiderleirer.
OFTE HØRT: Nei, eg ha kræsja bil`n!
OFTE HØRT II: Nei, eg får ikke lov å kjør!
OFTE SETT: I het omfavnelse med «Gudmoren».

Frank Gjersvik
«Hells Angel»

En jævli høstmorgen den 16.Oktober 1978, kom han "Hells Angel" skrytanes tell værd`n, sia da har ikke kjeften stått på han, "Hells Angel" ælsk å hør sin egen stemme særli når den sei fine ting om han sjøl. Etter å ha vørre på stupfylla i 14daga, våkna han opp og merka at fotn va smæsja - sia ha han halta. Gitar`n e han Frank sin lidenskap, denj spæll han på bestandi. Det må jo nævnes at han e Brønnøyværing og e stærkt præga av det, og på sia av det e han hobbysatanist, derførr navnet "Hells Angel".
OFTE HØRT: Nei, e va no heime i hælga (uttales type: ratatataTATA)
OFTE SETT: I full gang me å skryt av ke flenk han e å spæll gitar.
OFTE SETT II: Lurende etter "Bohem" og "Spes.Ped" for å gå ut, for å smugrøyke.

Åse Johanne Jakobsen
«Miss Fornøyd»

Det var forsommer og det var sol dagen da lille "Miss Fornøyd" kom til verden. Hun er født i Brønnøysund og har helt til i høst bodd der. Da måtte hun plutselig motvillig flytte til Mo for å gå siste året på tegning, form og farge. Med seg hadde hun kjæresten sin og sammen med han ute på Båsmoen er hun rimelig fornøyd. Navnet har hun fått p.g.a. at hun er fornøyd med at hun bor sammen med kjæresten sin på Båsmoen, men alltid misfornøyd med det som skjer på skolen.
OFTE HØRT: E vilj kos me hanj Trond Vidar!!
NOEN GANGER SETT: I rapfyllja på Ramona....

Trine J. Jamtli
«Eksplosiv»

Ho «Eksplosiv» vart født den 21.02.79 på Rana Sykehus. Ho Trine e ei snill og søt jenta, mæn når ho bi sint e det skikkeli te gangs; ho æksploder totalt! Dæffør navne` «Eksplosiv». Da hun var 8 år startet hun sin tenkte svømmekarriere. Men etter 10 år ble hun lei og krabbet på land. Under «E.G.O.»`s og "Kverulanten"`s innflytelse har hun fått en tendens til å bli veldig ondskapsfull, spesielt når hun har fått i seg større mengder alkohol.
OFTE HØRT: EG BI SÅ FØRRBANNJA!!!
OFTE HØRT II: Tenk at eg mått sett me den hællvettes læksa i hælga åsså!!
OFTE HØRT III: sukk, stønn, uff -- ti no stilt Kjetil!!
OFTE HØRT IIII: Eg har så løst å finnj på nå jævelskap!!
OFTE SETT: På Mo`s uteplasser sammen med "Kverulanten"
ALLTID SETT: På skola.

Maria Krane <--> Ingrid Flakstad
«Bohem» <--> «Spes.Ped.»

«Bohem» og «Spes.Ped» ble begge født på Rana Sykehus henholdsvis 24.April 1978 og 26.Desember 1977. Etter å ha bodd de fleste steder i Rana, bestemte de seg begge for å utvide horisonten og å utforske nye territorier. (les: Henholdsvis Grong og Rognan) Navnet «Bohem» har Maria fått fordi hun rett og slett er det. Mens «Spes.Ped.» som står for Spesielt Pedofil, har fått sitt navn p.g.a. sin hete romanse med en tre år yngre gutt. Flere lærere tror faktisk at «Bohem» og «Spes.Ped» er en og samme person. De blir som regel observert sammen, enten på tur ut eller inn - fra røykehjørnet - gjerne med «Hells Angel» ti meter bak. Foruten Yatzy og tobakks-rulling er deres sterke lidenskap i legge planer. Trist er det dog, at de som regel aldri blir noe av. De er også begge svært musikalske. Mens «Bohem» trakterer bassen, er «Spes.Ped» eksepsjonell på blokkfløyte og triangel, og er stolt av det.
OFTE HØRT: Når vi fløtt tell Trånnheim ska vi.....
OFTE SETT: Sammen.
OFTE HØRT (Spes.Ped.): Han Frode e så hæsjli...
OFTE SVART (Bohem): Åhh, eg hat han....
ALDRI SETT: På Ramona...

Camilla Langmo
«Hyper»

Det er en mørk og stormfull adventskveld, den siste hippie drukner seg i Akerselva, den første sprøytenarkoman tar overdose og dør på Karl Johan. og kong Olav rammes av et hjerteinfarkt, vi er i Oslo den 11/12-79 og på Rikshospitalet har akkurat «Hyper» stressa seg ut av sin mor -3 måneder for tidlig- hun oppdager plutselig at hun er naken, og rødmer som en tomat. Ætter at ho førrvillja seg 9 mnd i Moss, tok tell vett å fløtta tell Mo. Stress e Camilla sett mellomnavn, ho ha stressa seg ijønna tre år på tegning, form og farge. Elljers så e ho så russenavne sei; Hyper, ho e rappkjefta, rødma kvær gang vi måbb ho (det e ofte), og har et utruli skiftanes temperament.
OFTE HØRT: Jamen, eh, nei, hør no hær, eh, kanskje, eh, EG VEIT IKKE !!
OFTE HØRT II: Ska eg førtæl dokk en sak?
OFTE HØRT III: tsj, tsj, tsj, - eg ska på Ramona på torsdag, tsj, tsj.
OFTE SETT: Ute -bestandi ætter ho fylt 18-type beruset.

Elisabeth Lorentsen
«E.G.O.»

Russenavnet «E.G.O» som betyr Egentlig Ganske Ond, har hun fått fordi det er tilfellet. Hun virker tilsynelatende ganske snill, men inni henne vrimler det alltid av ondskapsfulle idèer. Be aware! 4.Juni 1979 kom Elisabeth sprettende til verden. Hun ble født i Oslo, men som treåring flyttet hun til Brønnøysund, her bodde hun til i høst, da flyttet hun hit til Mo. Vi har henne mistenkt for at hun presset seg ut akkurat klokken 06.00 på morgenen, men hun hadde «timet» feil, og kom to dager for tidlig. Dette er selvfølgelig bare spekulasjoner, men mange av hennes kallenavn bekrefter det hele; «tykjiængel» er et av mange eksempler.
OFTE HØRT: Kapishh (piskelyd)
OFTE HØRT II: Ha, ha, ha, ha (ondskapsfull latter)
OFTE HØRT III: Stekk no av Kjetil!!
OFTE SETT: I full gang med å plage vettet av «Hyper»
OFTE SETT II : I full gang med å plage resten av klassen.
OFTE SETT III: Skjelvende bevegelser mandag til onsdag, dessuten full av blåmerker (les: Mo`s utesteder)
SJELDEN SETT: Kl. 08.30 på skolen mandag til fredag.

Gunn Mari Olsen
«Silence Is Golden»

Ho «S.I.G.» kom sakte men sikkert skliende ut av sin mor den 11.06.78 på Bodø Sykehus. Ho «S.I.G.» e ei rolig og snill jenta som som oftest sett aleina og hold på med sitt. Ho e veldig gla i å dekorer utsia av bøkern, istedenfor å se ka som e inni dem. Navnet «S.I.G.» har ho fått fordi ho e bestandi så utruli stille. Av og til merkes det ikke at ho e på skola engang!
OFTE SETT: gåanes i kantina midt i timen førr å kjøp seg ei brødskiva.
OFTE SETT II: ilamme darlingen sin, han Ørjan.
OFTE HØRT: SVÆRT sjelden hørt!!

Maria E. Storrødvann
«Sno(o)p(y)»

Den 24, September 1979 kom ho «Sno(o)p(y)» smilanes tell værd`n på Rana Sykehus. Ho ha bestandi vært kjent førr å vær ei bli` og fornøyd jenta, mæn tidli i barndommen vart ofte smilan avbrutt av tårevåte kvellja. p.g.a. at hamsteran hennes daua.
Mæn ho «Sno(o)p(y)» fikk snart andre interessa; ho digg gutta og fæsta! Ho sei aldri nei tell en fæst, mæn som regel så e ho slokna når vi andre ska ut på byen.
Dessut`n så vil ho ha gitt mye førr å fått døgne utvida ett par tima. Ikke sjelden har ho ofra skjønnhetssøvnen sin førr den 5`ern.....ho aldri får.
Navnet «Sno(o)p(y)» har ho selvsagt fått for hennes likhet med hunden Snoopy; i konstant koma. I tillegg så e det ikke ofte du ser ho ut`n godter i kjæft`n (snop).
OFTE SETT: rusanes i mora sin «iøynefallende» orange Mercedes.
OFTE SETT II: med godter i handa, lomma, kjæft`n, o.s.v.
OFTE HØRT: eg har så løst å koooos!!!
(ALTFOR) OFTE SETT: på Moheia vgs.

Ryktebørsen er © 1998 Kim-Arthur Sakariassen og Ranarussen98. Alle bilder, tekster og logoer går under denne. Gjenbruk tillatt ved kontakt (og ved å oppgi kilde).