Send meg gjerne en E-Mail eller to om denne siden.
Mo i Rana SØNDAG 17. MAI 1998 • Årets Russeavis • LØSSALG KR. 25,-

Kongsvegen Videregående Skole

Sverre Alterskjær
«Flø(r)tepus’n»

"Flø(r)tepus’n" er en liten kørvjævel som det er lett å få et galt førsteinntrykk av (det kan klassen skrive under på!) På vår første dag sammen virket han sleip og blærete, men vi fant raskt ut at dette ikke stemte. I sine yngre dager var han en liten speidergutt, men dette har han visst ikke tatt noe lærdom av (finnes det noe som han tar lærdom av?). Likevel algte vi han som verneombud for klassen og denne oppgaven tar han veldig "alvorlig".
OFTE HØRT: Eg bi syk innvendig!
OFTE HØRT: Som verneombud for klassen må eg no bærre sei….
OFTE SETT: Oppe på Meyer Caféen sammen med Hege.

Helene Berg
«Hyper»

"Hyper" er ei lita jente fra Narvik som ble overflyttet til Mo for å skjerme narvikværingene fra hennes humørskifte og energinivå. Det sies at hun egentlig er stille og innesluttet, men dette må vi få bekrefte er en stor løgn! Hun vet hva hun vil, men ikke (med) hvem… Fester er noe jenta ikke liker å gå glipp av, selv om skola kommer i første rekke !?! hun sier hva hun mener om alt og alle. Møtepunktet for henne er på Biljard’n og det var nok der hun møtte sin nåværende type.
OFTE SETT: På Biljard’n
OFTE HØRT: Friminutt!
OFTE HØRT: Får vi gå no?

Helga Berthinsen
«Svima»

Helt siden "Svima "kom til verden har hun vært en humørsyk liten gærning fra Tomma, med alt for mye energi i kroppen: hennes lidenskaper er brøddeeig og vin… Det sistnevne ar hun ikke alltid like godt av! Når hun fester blir det gjerne bare vorspielet som er minnefullt for henne (om hun er heldig!). Hun er en partyløve, men blir en stor festbrems når un må "kalle på elgen" (som hender svært ofte!)
OFTE SETT: (fester) sendt hjem i drosje før kl. 22:00
OFTE HØRT: Ah! Gjæf…

Anja Borge
«Kløfinger»

«Kløfinger» er ei jente med selvtillit og masse futt i, og skravla går i ett til alle døgnets tider… i bakerklassen hun trives (mon tro om det har noe med at det er flest jenter i klassen?) Tankegangen hennes er litt i verste laget og ensporet – desidert! Som elevrådsleder hun klarer seg kjempebra og utbytte av dette burde hun ha. Fester det liker hun som oss fleste, men jentekvelder det er det beste. Hennes innerste tanker er groteske og med russenavnet "Kløfinger" kan man bare tenke seg til det!
OFTE SETT: Med armen rundt ei jente.
OFTE HØRT: Vænnen, gullet!

June Børstad
«Flower Power»

«Flower Power» må ha et elendig sexliv, siden hun på fester ofte pirker av etiketten på flaskene. Hjemme ligger "Den Store Boken om Elskov" og hun har faktisk type som hun dregde med til Mo. Det er utrolig hvo man kan møte den rette og i hennes tilfelle ble dette over internett (er det mulig å bli så desperat?) På fester hun tar av som krutt, men til skolen hun har en litt sløvere innstilling! Det er lett å feiltolke henne når hun åpner kjeften (det er ikke akkurat så sjelden). "Flower Power" liker hippie-klær med sterke farger slik at hun synes i mengden (trenger hun oppmerksomhet?)
OFTE HØRT: Det va ikke sånn æ meint det!
OFTE SETT: Sammen med Rolf (på rånerunde)

Sonja Eliassen
«Flaggermusa»

«Flaggermusa» er ei jente som forvillet seg til mo i august og har visst ikke klart å finne veien hjem til Glasshuset igjen. Hun liker grønne uniformer og har nok brent seg på det et par ganger for mye. Hva som er inni disse sexye uniformene drømmer hun stadig om, og er nok litt lik Kløfinger i tankegangen. Han kan ikke leve med dem, men heller ikke uten dem. Noe skolelys er hun ei (hvis hun vet hva ordet skole betyr!) Et absolutt medlem av både korttidsminneforeningen og B-gjengen. Hun trives best i smug og derfor hennes russenavn… (hvilket smug?!?)
OFTE SETT: Sammen med Trond
OFTE HØRT: Ka?, Latter, Gullet!
OFTE HØRT: Syngende i gangene på skola.
OFTE HØRT: I søvne

Cecilie Granskogli
«Svampen»

«Svampen» kommer fra bygda Bleikvasslia og det kan vi tydelig høre på dialekten! En sjelden gang klarer hun å holde kjeften, men de fleste kjenne henne som frekk og oppkjeftig. Etter noen timers drikking og dansing får hun et intenst ønske om å prate i det store, hvite telefonrøret. Dette må være svært interessante samtaler, vi ser nemlig ikke noe til henne op en god stund. Mannfolk med sexy rompe liker hun, men har ennå ikke funnet The One and Only.
OFTE HØRT: De’ e jo sånn dialækt’n mijn e!
OFTE SETT: På Meyer, mens ho venta på bussen.

Kenneth Iglum
«BraindDead»

«Braindead» må ha misoppfattet hele poenget med det å møte opp på skolen. Kantinen han ofte besøker, timene går og «Braindead» forstår at nå er det på tide å gå ned til byen. (Finnes det noe mellom denne guttens ører?) Til tider han faktisk kan være grei, men sleipe bemerkninger skaper bare røre, er det rar at folk ikke vil ha noe med han å gjøre?! I bakrus på skolen han ofte er, er det derfor vi ikke synes han er så populær ( som sagt, alkohol dreper hjerneceller)
OFTE HØRT: Har dåkk begynt timen allerede?
OFTE HØRT: Dåkk e nån førbanna idiota alle sammen!
OFTE SETT: På tur til byen før skolen er ferdig.

Ivy Kristiansen
«Miss Perfect»

«Miss Perfect» er ei fauskeberte med flaska på innerlomma til enhver festlig anledning. Hun skryter av sitt store alkoholkonsum, men kan dette være tilfelle? (vi har iallefall nesten aldri sett henne på fæst!). Hun ville passet tl en sjefsstilling, der hun fikk bestemme over andre… Kanskje hun har valgt feil utdanning! Vi undres på om hun har fått seg en type på Fauske, siden vi sjelden ser henne på skolen lengre…
OFTE HØRT: E ha vaska eltemaskin
OFTE SETT: på toget hjem til Fauske.

Trygve Lydersen
«Cassanova»

«Cassanova» er endelig blitt en stor kar og hvor han enn skal på sykkel han drar. Som 16-åring gikk han enda å handlet klærna sine på Cunus, sammen med sin mor. Han er ikke spesielt flinkl til å lyve en skryte det kan han om sin idrettskarriere, som brått tok slutt da kørvjævelen ble erklært idrettsinvalid. For «Cassanova» ble det lite med valg (skoleflink har han aldri vært), nå kjører han deiger og lager marsipan, jenter han kan få fra nord til sør, han kommer til å være elsket til han dør.
OFTE HØRT: I kveld ska æ ikke sjekk dam!
OFTE SETT: Sjekke damer samme kveld.

Lotte Mathisen
«Slow Motion»

«Slow Motion» er ei underlig lita skrulle fra Tverlandsbyen som begynte sin utdannelse osm konditor i fjor høst… hvor hennes sunne fornuft (slikt eier slettes ikke "Slow Motion"). Ikke liker hun krem og marsipan, men mattilberedninger tilsatt kortstokker er hennes spesialitet! Har et utrolig lavt alkoholkonsum og når hun drikker blir kroppen som gelé (i slike tilstander gjør hun svært mye dumt og har liten kontroll over sin kropp). Har svært får bekymringer og alltid god tid (er det derfor hun sjelden rekker de første timene?). Hun kan være svært bestemt og sjefete, men er utrolig lett å overtale! Trives best i sengen (spesielt mellom kl. 08:00 og 16:00)
OFTE HØRT: Neiii! Selvfølgelig! Ja, klart!
OFTE HØRT: Trond, du kjør mæ!
OFTE SETT: i sengen til Frank.

Kate Pedersen
«Big Mama»

«Big Mama» er født og oppvokst på ei øy, som Gud glemte og Fanden forlot. Hun regjerer nå over et palass på Dønna, men bor for tiden i en stærkasse på Skonsens der hun oppfostrer sine to små stærunger (til de en gang blir flyvedyktige) Gammel av alder, ung til sinn, men ellers forstår hun ingenting! Er det fordi hun ikke liker fulle folk? Hun er utrolig ungdommelig, men stille i store forsamlinger og et råskinn i senga! (blitt hørt fra enkelte!)
OFTE HØRT: Faen, e har ittje barnevakt i kveild!
OFTE SETT: Med masse poser fulle av bakverk!

Tine Solbakk
«Outsider’n»

«Outsider’n» er født i Bodø, men er nå en innbarket Ranværing. Hun lever et hundeliv på heia, men det er ikke mange som kjenner denne tjeia. Snill og grei det er hun… det er det ingen som kan si noe på! Kilen der er hun og godt humør hun har, denne jenta er det ingenting stygt å si om, foruten om at hun ikke er spesielt sosial (med klassen!) Fester i dalen er hennes favoritter og derfor en gutt fra dal’n hun kanskje finner.
OFTE SETT: Løpende i gangene på skolen (med noen etter seg)
OFTE HØRT: Det e jo faen itje fæsta oppi dal’n lenger!

Tina Tøhaug
«Tingeling»

Da «Tingeling» ble født var det ikke noe under at hun kom for sent… Det var mandag og hun skulle egentlig ha gym! Siden har hun vært svært sjelden å se på mandager (eller i det store og det hele!) Skal man ha tak i henne er det bare å lete på Fembøringen, der er hun garantert, som en fastgrodd "ting". Hennes humør er stort, men det er alltid en "sånn hær teng" som har vært problemet for henne siden hun ble født i Bodø, derfor russenavnet "Tingeling"
OFTE SETT: På Fembøringen
OFTE HØRT: Dæven!
OFTE HØRT: Hallo!

Veronica Villinger
«Curly Sue»

«Curly Sue» er født på Mo, men hun vokste opp på den andre siden av "dammen". Hun trives nok her på Mo for nå er hun tilbake igjen! (er det guttene her hun savnet?) Vi lurer ofte på om det er amerikanerne eller ranværingenes temperament hun har arvet? Det vi vet er at temperament det har denne jenta evig nok av! Sjelden hun drikker for "Svima" trenger sjåfør og vi føler virkelig med henne (denne oppgaven kan ikke alltid vært like enkel!) Hennes russenavn har hun fått på grunn av sitt falske krøllete hår, sin amerikanskinspirerte dialekt og noen fåt ting til…
OFTE HØRT: Næi!!! Hæææ?
OFTE SETT: På Børingen

Ryktebørsen er © 1998 Kim-Arthur Sakariassen og Ranarussen98. Alle bilder, tekster og logoer går under denne. Gjenbruk tillatt ved kontakt (og ved å oppgi kilde).