Send meg gjerne en E-Mail eller to om denne siden.
Mo i Rana SØNDAG 17. MAI 1998 • Årets Russeavis • LØSSALG KR. 25,-

Mjølan Videregående Skole

Heidi Andersson
«Falken»

En fin vinterdag i Februar i 1979, kom "Falken" tel den hær verden. Ho har vokst opp under harde kår på Gruben, og det ha definitivt vært med på å form ho som menneske. Navnet "Falken" har ho fått p.g.a. en litt uheldig manøvering av familiens bil, kor Falken (Bilbergingstjenesten), mått kom ho tel unnsetning. Ho har også ei aggressiv holdning tel det mæste, inkludert hænnes vænna, og vi finn dermed en del likhetstrekk mellom ho og en viss fugl ute i naturen. Sia ho ikke nyt alkohol e` det som oftest ho som vi må ty tell når vi har spørsmålan : Kem? Ka? Kor? dagen der på. Ho e` ellers ei kjæmpejenta somveit ke ho vil og når ho vil gjær det.
OFTE SETT: på Ramona i lamme "Molbo", "Pentagon", "Dekoratøren" og "(U)skyldig".
EN GANG SETT: I Stokkvågen 2. Juledag.
OFTE HØRT: Tja, det ska du ikke sjå bort ifra...

Lise Dahle
«PIKK»

"Pikk" kom tell verden på sommer`n i 1979. Ho har bestandig vært ei flenk og flittig jenta, men det e bærre det folk her sett utenpå. Førr egentlig e ho ei jenta som e full av fres og har bestandi` nåkka lurt på gang. Navnet "PIKK" står førr "Piken Ingen Kunne Kapre" fordi det e ingen som ha greidd å kaper hænnes 18 år gamle hjerte. Vi venta i spenning på den rette. Hennes perverse kommentarer som så få av oss hører, er også en grunn for navnet. Pikk er ei utroli` sporty og snill jente, ganske stille og beskjeden, men det vil nok ender seg, i hvertfall i løpet av mai måned. På grunn av hennes anonyme tilværelse har vi funnet ut at jenta lid av diskresjon.
EN GANG HØRT: Åh, eg lik å kjenn kanten i rompa
OFTE HØRT I: Syngende på: "I`m a Barbie Girl"
OFTE HØRT II: Ja, det e` mye vi kan gjør med ei pølsa!
NOEN GANG SETT: Slit`n på fest.

Andreas Eriksen
«Smiskern»

Smiskern kom ut tel verden på Storforshei (07.06.79). Der gikk han ut 9. Klasse. No e han fløtta tel idylliske Alterneset. Smiskern har prøvd det meste og hat hatt n tendens tel å kanskje ha litt store forventninge tel seg sjøl (Satskort). Han e en selvforsvarsgutt som har spist mye fesk i oppveksten. Derfor e han nok slik i dag. Han e interessert i bila og ska kjøp de fleste og selg nån. Han trives på skola og litt av fortjenesten må nok studiesirkelen ha (han e æresmedlem). Der får han all motivasjon tel å studer og gjær leksa. Ellers e han en utrulig artig og grei gutt som har glimt i aue og alltid en spøk eller en vits på lur.
EN GANG SETT: På Sats.
OFTE SETT I: På Selfors.
OFTE SETT II: I studiesirkelen.
EN GANG SETT II: På Ramona spisandes hamburger.
OFTE HØRT: Det komme ikke an på kordan man har det, men kordan en tar det.

Katrine Fjelddahl
«Blackout»

22. April 1978 kom Blackout brautende til verden i Rana. Siden den gang kan man si at hun ikke husker så mye, selv om det har gått 20 år. Hennes store lidelse er distraksjon som kommer av at hun har en tendens til å koble ut fra den virkelige verden. Navnet har hun fått på grunn av sine resultater av fester, og vi venter bare på en skikkelig blackout i bokseringen også. Når Blackout er til stede i den virkelige verden er hun ei flott og blid jente, og hun kommer til å få en rik framtid bare hun slutter å svirre sånn med de mange hjernecellene som hun faktisk har.
OFTE HØRT:Åh, eg fryys!!
HØRT ÊN GANG: «Eg lur på ka parkeringsvakta gjær når det snyr på bilan, dæm ser jo ikke lappen!!»
OFTE SETT I: I kverulerende diskusjoner med lærere
OFTE SETT II: I råe knappe svinga, i stor fart, heilt stressa førr å nå heim tel han Tom Roger.

Stine Hagh
«VIVACE»

Vivace kom sprudlende til verden i oktober 1979. Siden den gang har hennes munn nesten aldri vært lukket. Får hun litt godteri er det garantert hyper-aktive handlinger som kommer. Tror hun lider av MBD. Navnet har hun fått for sitt gode humør og sin livlige fantasi. I dag er hun en "Stålkvinne" i sitt ess. Har hun sine meninger, er det ikke lett å forandre hennes syn, for hun er veldig sta og holder på sitt. Ho Vivace lider av hyper-nevrotiske skader og ho har konstant høyt blodsukker. Det kjem av at ho ikke tål alt gotter ho pakk i seg. Som dåkk forstår e ho ei superjenta og all energien bruk ho på å spreng og spell fotball.
EN GANG HØRT: Ska vi vask oss i rompa?
OFTE HØRT: Å, sånn dær - nei vettu ka.
OFTE SETT I: Med noe svart i munnen.
OFTE SETT II: I vill fotballdiskusjon med Kjetil, Signar og Ørjan.

Kari-Marte Hamre
«Non-Stop»

Ho Kari Marte ha bodd på Mo sia ho vart fødd, en nydelig vårdag i April. Ho va kjempesnill, men også ei sta og bestemt jenta som fort lært seg kordan ho sku tvinn far`n rundt lillefinger`n. Det va ikk e bærre far`n tell ho Kari Marte som vart betatt av ho, og etter nån få uskyldige flørta va det han Stian som fikk prinsessa og halve kongeriket. Navnet "Non-Stop" har ho fått fordi når ho førstan begynn å prat, går kjæft`n i ett. Det e vanskeli å kom tel ordet når ho har satt igang med sine harde kommentara og meininge. Ho e en fargerik person, som før sterke overbevisninge og heftige diskusjona om at Non-Stopens farga smak forskjellig! Kari Marte e ei travel jenta som e vanskeli å få tak i. Ho disponer tia fornuftig med å vær i lamme han Stian, ri(!!!) på hest`n hennes, arbeid og træn aerobic. Ho e rett og slett ei sporty jenta!
OFTE MOTTATT: distraheranes telefonsamtala midt i timen.
OFTE HØRT!!!
OFTE SETT I: i en grønn bil, "parkert" en eller ainna plass...
OFTE SETT II: Gåanes mot Esso, med ei bensinkanna i hanna!

Kjersti H. Johansen
«Pentagon»

Pentagon slapp ut i fri luft 4. Mars i det herrens år 1979. Sjøl om ho og familien har bosatt seg ganske avsides (øvst og innst oppi Plurdalen), betyr det ikke de` at ho Pentagon e` nå asosial type. Dær de` e` minst fire guuta til stede, finn du nok heilt sekkert ho Pentagon. Ho har bestandi` trivdes i lamme guttan, og i barneåran va ho det folk kalla ei «guttejenta». Kanskje e` de` de` som ha fått ho tell å utvekkel seg tell ei slagferdig jenta. Boksing e` næmlig ein av Pentagons interæssa, i tillegg te fotball og friluftsliv.
EN GANG HØRT: Ja, ska vi gå opp å jær nå` me` de`?
OFTE HØRT: Ja, gikk an å vær fin
EN GANG SETT: På fjortisfest på Ramona.
OFTE SETT: Ute å kjør taxi.
MOTTO: Reng meg når du bi kjønnsmoden.

Bente Kristensen
«L.S.D.»

Den 23. April i det herrens år 1979 ble ikke lenger Hemnesberget et trygt sted å bo. Vesle "L.S.D."( Liten Sadistisk Djevel ) hadde allerede fra første dag spekulert ut faenskap hun kunne plage sine nærmeste med. På fritida driv ho med judo for å pleie sin voldelige side, og for å gjøre det godt igjen (??) er hun også medlem i "Raude Kross`n). L.S.D. har et heller labert sosialt liv(ihvertfall med klassekameratene), men er nok dessto mer sosial med typen sin;Tom. Om nettene gjær L.S.D. lekser om hun ikke sitter ambulansevakt. Det er nok årsaken til at hun kan virke til dels påvirket på dagtid.
OFTE HØRT: "Gudmoren", du træng hjælp!!!!!
OFTE SETT: På tur i lamme han Tom og rest`n av "Raude Kross`n".
EN GANG SETT: I dusjen etter gymmen med trusa i handa.
ALDRI SETT: Ute.

Hilde Kvalnes
«Molbo»

Molbo våkst opp i Sjonhagen, å vart opplært tell å bi ei snill, stille og fletti jenta. Det va ikke åfte at læks`n vart skofta. Men så fløtta ho tell storbyen i 2. klassen.... Ho vart præga av det harde bymiljøet, å klass`n har tydeligvis hatt dårlig innflytels. I dag e ho ein av di ivrigste når det e snakk om fæsta, og ikke minst når det gjeld å sværg dyrt og hellig tell teknært`n sin. Molbo e` kjent for å vær naiv. Ho kjæm me litt uventa spørsmål (sjå: en gang hørt), å poenget me vitsa må ofte forklares fleire ganga.
OFTE HØRT: Ska du ut på torsdag???
OFTE HØRT II: Ska du drekk???
OFTE SETT (I FYLLA): Settanes stille i en stol, stirranes me et tomt blikk.
EN GANG HØRT: Du... kan gullfesken lev længe i kokanes vann???
EN GANG SETT: Knelanes framførr «Dekoratøren» på Ramona, ikke akkurat i ædru tilstand.

Marianne Nessan
«Dekoratøren»

Dekoratøren fikk se verdens lys den 17. April 11979. Ho vart boanes på Gruben, nåkka som kom tell å præg ho i stor grad. Førr ho utvikla seg fort tell å bi en ordentli Gruben-ramp, å har i de siste åran vært aktivt med å bidra til at ordet "Samfunnshus" no forbindes med fyll og bråk. Navne Dekoratøren har ho førr øvrig fått på grunn av ei nåkka utradisjonell dekorering av badet i Svenskvn. 4. Hennes store lidenskap e` håndball og friluftsliv. Dekoratøren føretrekk å jakt på fugla og dyr, fræmførr å jakt på hærlie gutta - nåkka som står i kontrast tell de` veninnan hennes driv med (f.eks. "Pentagon" og "(U)skyldig.)
EN GANG SETT: I bærræva på badekarkant`n
OFTE HØRT: Bi du me` på fjelle`?
OFTE SETT: På skola i fullt turutstyr.

Hilde Leiråmo
«(U)skyldig»

9. August 1979 kom (U) skyldig tell verden. Ho vaks opp innst inni Langvassgrenda ilamme kyr, saue og andre ulumskheter. Når ho begynt på idrettsfag fløtta ho nedover til Ranas navle, Båsmoen. Allikavæl fær ho heim så ofte ho kan, ho e næmli` vældi knytta te førreldran sine. Kvar torsdag kan du vær sekker på at du møt ho på Ramona, som ofteset me` bilnøklan i handa... Men ho veit også å slå seg laus, og då e det utrygt å vær i nærheita. Navnet har ho fått pga. sitt uskyldige(?!!) Utseende.
OFTE SETT: I lamme ræst`n av Leiråmoklanen.
OFTE SETT II: Vilt flørtanes med en representant for det motsatte kjønn.
EN GANG SETT: Edru? på bussen tell bad-taste-partyet i lamme "Pentagon".
OFTE HØRT: Nei , eg ska Heim-heim
MOTTO: Alder ingen hindreing, ring meg når due25.

Sølvi Liasjø
«Gudmoren»

Ho vart født den 26. april, lykkeåret `79. Lykke og kreativitet fortsatt å præg Gudmoren de kommende åran. Med stor telpasningsdykighet endt ho opp i vårres idrettsfagsklasse. Gudmora lært oss å kjæmp førr rættigheitan vårres. Gudmora har fått navne sett i frå mafiafilmen "Gudfaren". Der har Gudfaren en finger med i alt som skjer. I det første skoleåre holdt Gudmora seg litt i bakgrunnen, og med grundige observasjona om kordan systeme verka, trådd ho fram for fullt de to siste åran. I undervisningstiman driv Gudmora ofte med sine egne fag og interessa. Dersom ho våkna fra sin egen drømmeverden dêl ho gjærne sine meininga med oss.
OFTE SETT I: I intens einveiskommunikasjon mot læreran
OFTE SETT II: I bassenget
OFTE SETT III: I full trynsleiking rundt etarhøle mê hain: "Lord Baden-Powell"
OFTE HØRT: Det står i NEO.

Hege Mørk
«KPD»

Med et dominerende vræl kom "KPD" til verden en sommerdag i 1979. Sia da har ho fortvila prøvd å overbevis alle om at ho e sjæfen, og har til del lyktes med det. "KPD" som står for "Kongen På Dongen" har ho fått fordi ho rett og slett bærre e kongen på dongen. KPD er kjent for sine sterke meninger, og diskuterer gjerne med guttene om kvinnenes rettigheter i samfunnet. "KPD" er født med fotballsko på beinan og har sia barneåran vært ivrig etter å finn på nye triks med lærkula. Ellers e "KPD" ei målbevisst og flenk jenta. Ho har alltid eit smil på lur og ho finn alltid svar på eventuelle problem som måte oppstå.
HØRT EN GANG: Ska vi hør på han Munch?
OFTE HØRT I: Å, det e` så varmt, få opp vinduan
OFTE HØRT II: Har du medlemskort,(brummende)
OFTE SETT: Med ei Coca Cola i hånda.

John Arne Øverli
«Gjennomf(L)ørt»

Han Gjennomf(l)ørt sleit seg ut av ho Rindun 18.01.76, to måna førr tili, merk dokk de`. De e unnskyldninga hannes når han gjør nåkka unormalt, å de` gjør han stort sett bestandig. Han Gjennomf(l)ørt ha fått navnet sitt fordi at han ha gjennomført svært mange av sine påbegynte skoleganga (NOT), å fordi han veit ka han ska bi; evig student. Han gjennomf(l)ørt har en stor lidenskap, å de` e` damer. De` e` ganske utruli` når vi veit att han ha vørre i lag med ho Yngsprætt i over tre år!!!!! No flørt han med flest mulig førr å garder seg te` russetia sånn at han har flest mulig overnattingsplassa etter ei eventuell fyllekule.
OFTE HØRT I: Ja , Svært ofte.
OFTE HØRT II: Å reiss, Stamp meg i rasschen, få sjå fetta eg veit du har.
OFTE HØRT III: E du pass knust?
OFTE SETT: Nei. Svært sjelden.

Susanne Rakvaag
«PH5,5»

En lekker vårdag i April i 1979 kom ho Ph 5,5 tel verden. Navnet har ho fått p.g.a. sin nokså nøytrale posisjon i samfunnet. Skjer det nå spræll kan du vær helt sekker på at ho IKKE e` telstede, og vi anner trur at ho går glipp a ein heill del. Ho va faktisk me` på en del før, men sia ho fann mannen i sitt liv, ha ho stort sett søtte heime å gjort læksa og holdt han Ricky (forloveden) me` sælskap. På fritida spæll ho fotball eller så e` ho heime å arbeid på Krokstrand Kafê og Overnatting
OFTE SETT: Nei heller sjelden
OFTE HØRT: Nei eg ork ikke. Eg å hain Ricky ska......
EN GANG HØRT: OK, eg bi me`

Jan Inge Rødahl
«Kverrulanten»

Han spratt ut av skrævsylta,tel mora si øfst oppi dunderlandsdaln, ein fin april dag. Han har vokst opp i et robust fjell/friluftsmiljø, dette har også preget hans videre liv. Navnet har han fått pga sin fortryllende evne til å si ting han ikke mener, bare for å irritere andre (spesielt kvinnesaken). Kverrulanten er forøvrig en skoleflink kar. Noen av denne ære må han gi til studiesirkelen Optimisten, der han selv er æresmedlem. Han Jan e fortsatt på leiting etter si prinsessa, men for store krav gjær det nesten heilt umulig.
EN GANG SETT I: I halvfylla på skola på fredags morran.
EN GANG SETT II: På vill jakt etter kondoma i gågata ein 16 mai.
OFTE HØRT I: Din hestkuk.
OFTE HØRT II: I studiesirkelen Optimisten.

Martin Steinmo
«Vindusspyleren»

Født 27/9/79 i Dalsgrenda. Han vokst opp med skki på beina, og det hat stort sett prega hans liv heilt tel han traff kvinnen i sitt liv, som han no bor (før seg sjøl) smannen med i Dalselv sentrum. Martin er en sunn gutt. Heilt siden han va liten ha han stått i potetåkern i Dalselv og spist råe poteta. Dette har gjort utrulig utslag i skisporet. Allerede som 15 åring vant han Blåvegen løpet foran Geir Johan Alte som fikk en andre plass. Han har nær tilknytning og søker ofte trøst i studiesirkelen Optimisten, der han faktisk e æresmedlem. Navnet ha han fått førdi han ein gang prøvd å vask vinduet tel John A med spy.
OFTE SETT I: 5 min for sein tel timan.
OFTE SETT II: Naken.
OFTE SETT III: Lettkledd dame.
EN GANG SETT: Fikk fila neglan sine.
OFTE HØRT: Eg ha gjort læksa.

Ørjan Valla
«Dr. Love»

Dr. Love ko syngende på ei kjærlighetsvise sommeren 1979. Siden den gang har han vært en skikkelig manøver når det gjelder å sette ord på alt som har med kjærlighet å gøre. Dr. Love har alltid tid til en venn og gir gode råd. Han er en skikkelig kar, og er flink på mange områder. Hans humoristiske sans kan være litt i frekkeste laget, men det er bare slik han er. Dr. Love er en enorm kverulant, når han har fått en av sine mange ideer. Han er dominant og tror han er doktor på alle områder, men dessverre........
Dr. Love kan hvis han bare vil....
OFTE HØRT: Ikke snakk sånn om dæm, førr eg kjenn også nå`n som e sånn
ALDRI SETT: I biologi og fransktimene
OFTE SETT(OG HØRT): Idiskuterende med Siggen i timene
SJELDEN SETT: utenfor de 4 veggene i Mobekkgt. 31 etter skoletid.

Ryktebørsen er © 1998 Kim-Arthur Sakariassen og Ranarussen98. Alle bilder, tekster og logoer går under denne. Gjenbruk tillatt ved kontakt (og ved å oppgi kilde).