Send meg gjerne en E-Mail eller to om denne siden.
Mo i Rana SØNDAG 17. MAI 1998 • Årets Russeavis • LØSSALG KR. 25,-

Mjølan Videregående Skole

Maria Abelsen
«Skaperotica»

En vakker dag i mai tittet solen fram bak skyene - Maria ble født. Hun slet ut mange barnesko på Hemnesberget der hun hadde sitt eget show på lørdagskveldene.
Maria tok tidlig beslutningen om bli skuespiller. For å oppnå sine mål måtte hun flytte til sivilisasjonen. I 1. Klasse var hun så overveldet over storbyen at hun dro hjem til Hemnes hver ettermiddag. Så begynte skapet å åpne seg for «Skaperotica» . Hennes saftige kommentarer er av og til så saftige at selv de mest perverterte i klassen har vansker med å forstå dem. Maria er en hønemor med omsorg for alle, og hun har alltid en skulder å gråte eller le på.
OFTE HØRT: «Hærreguri!»
OFTE HØRT II: «Snikk-snakk, gje’ meg en pikk, takk!»
EN GANG SETT: Iført kun poncho.

Tove Bredesen
«Eksplosiv»

Tove vokste opp innst inni Saltdal sammen med Eskilomplia(?)…… Heldigvis for oss (og henne selv) tok hun tel vett og flytta til Mo. I perioder når hennes sosiale vesen får nok av intriger, tjas og mas, stenger hun seg inne med sin «smoopie» - Somle – for rehabilitering. «Eksplosiv» har en misunnelsesverdig autoritet. Hun viser den bare nå og da, og det er kanskje like bra. Når hun først smeller og ser rødt, da sier det TJOBÆNG! Det er nok her navnet kommer fra. Men for oss som kjenner henne bedre, vet vi at hun egentlig har et koselig «Ole Brumm-indre» som alltid stiller opp for venner som hobbypsykolog. Hennes vel utvikla intuisjon gjør at hun vet det meste allerede før det er sagt. Tove er også en Skravle-Kaspar som blir helt ustoppelig med litt sprudlevann innabords.
OFTE HØRT: «Håvard, kann e få en suss?
EN GANG HØRT: «Kari, vi hør denn jævla country-stemmen din gjennom to døre’!!!»
OFTE SETT: På Babettes.
EN GANG SETT: Sovende under et bord på To Brødre.

Kristina Eivindsen
«Schizofriend»

«Schizofriend»s rørsle tok til længst utpå Alteren. Like før ho grodd helt fast dær ute, sprang ho tel Mjølan og tok en utdannelse. Ungdomsskola gjorde henne hard. Hun måtte til daglig banke opp gutta i klassen. (Dagens kriminelle på Mo!) Dette prega den første tida i storbyen. Hennes kamp for oppmerksomhet dominerte de første skoleårene i videregående. Vi visste lite om tornadoen fra utmarka. Etter hvert som vi skjønte at bøll og ståk var vennlige gester på Alteren, ble hver dag på skola et show for medelevene. I tillegg til dette har «Schizofriend» en spesiell evne til å tilpasse seg ulike miljøer. En dag tror vi at Janis Joplin har stått opp fra de døde. En annen dag går en «miss akademiker» i klassen vår. De ferskeste og mest diffuse ryktene sier at hun kanskje skal være med på «Stjerner i sikte».
OFTE HØRT: Krasse kommentarer til noe en medruss sier.
OFTE HØRT II: «Nei, han Øyvind kjæm.......»
OFTE SETT: På skola.
OFTE SETT II: I kantina, suganes på en te-pose.
EN GANG HØRT: «Eg e bære ein naken indianer!»
EN GANG SETT: Halvnaken, spyanes i et blomsterbedd en plass i Nordlandsveien.

Tom Stian Lenningsvik
«Hypokonder’n»

Forsiktig smøg «Hypokonder’n» seg ned til asfaltjungelen etter en sykdomspreget oppvekst og sagnomsust skolegang i Bleikvasslia. Den første tida på Mjølan VGS satt han alene på et eget bord i kantina og myste rundt. Når han først ble varm i trøya var det ikke måte på! Og alvorlig talt finns det ikke en eneste ting han ikke kan le av. Bortsett fra hans eget komplekse sykdomsbilde. På den annen side er han den sprekeste i klassen…. Uansett vær og føre GÅR han den lange veien fra byen til skola (hver dag). Når han og «Clawfinger» setter i gang sitt interne show, skjønner vi at det er best å skygge banen.
OFTE HØRT: Ha-Ha-Ha!!! (Ekstremt rå latter)
EN GANG SETT: Dansende med ei stålampe oppå ovnen.
OFTE SETT: Nei.

Marianne Mathisen
«Schøye(r)n»

«Schøye(r)n» kom til verden i Bergen i 1978. Hun var ikke der i mange år, men fikk likevel smaken på Bergens byliv. «Schøye(r)n» har bestandig visst hva hun ville bli her i verden, nemlig skuespiller. Hennes tilstedeværelse i klassen fikk vi ikke før høsten’96. Før den tid var hun oppi Vesterålen og rotet seg inn på Formgivningsfag, men så tok hun endelig til fornuften og satset på Musikk, dans og drama. Førsteinntrykket vi fikk av henne var at hun var ei VELDIG stille og rolig jente, men en runde på slagverket forandret det inntrykket. «Schøye(r)n» er bestandig i godt humør, noe som stadig går utover konsentrasjonen. At hun er 1 år eldre enn resten av klassen, skulle en ikke tro. Til høsten skal hun virkeliggjøre sin store drøm; hun begynner nemlig på teaterskolen i Bergen. Lykke til!
OFTE HØRT 1: Æ har så løst på sjokolade!
OFTE HØRT 2: Fy fan kor æ sov i går!
OFTE SETT: Bak slagverket
EN GANG SETT: Under dusjen på naturfagrommet med et stort spørsmålstegn i trynet.

Kari Nilsen
«CLAWFINGER»

Da Kari fra Vega skulle begynne på V.G.S gjorde hun opprør og valgte drama her på Mo. P.g.a hennes Vagabond-filosofi har ingen noensinne vært helt sikker på hvor hun egentlig bor. Vi medrussen har periodevis mistenkt «Clawfinger» for å ha adressen sin ved et av byens tidligere utesteder. Navnet «Clawfinger» har hun fått fordi hun er glad i kroppskontakt. «Clawfinger» har komponert en liten vise om seg selv. Og for å overbevise medrussen om at sangstemmen hennes er fantastisk, synger hun ofte og lenge på den: «Se min russedress, den er rød som vinen, alt hva jeg mener det er rødt som den. Det er fordi jeg elsker alt det røde, og fordi Aslak Sira Myre er min venn!»
OFTE HØRT:«E’ de’ nån som ska’ ut å røyk?»
OFTE HØRT II: «Ååå, e’ bi så førbainnæ!»
EN GANG HØRT: «Å, e’ e’ så gla’ førr å sjå dogger. Har dokk spist kaka?»

Linn Therese Nordeng
«Fetter Anton»

En kald desember morgen 1979 kom Linn snikende ut i Bærums kalde omgivelser. Etter 2 år ville mora nordover til Linns store fortvilelse. Langneset ble første stopp, så måtte hun innom Gruben før hun bosatte seg på Ytteren. Etter mye om og men kom hun seg inn på Musikk, dans og drama på Mjølan, hvor hun etterhvert er blitt kjent for sin enorme flaks, derav navnet «Fetter Anton». Når noe skal gjøres i klassen er Linn alltid engasjert, frivillig eller ufrivillig. Aner vi en karriere på Stortinget??? Linn er klassens store sjåfør, og når noen i klassen trenger skyss stiller Linn alltid opp med blankpolert limousin og champagne i baksetet. Til høsten skal Linn til England som Au pair, og vi ønsker henne lykke til!
OFTE SETT: På skola.......
OFTE HØRT: No e vi nødt.....
EN GANG OBSERVERT: På en altan på Altern gravende etter hvitløksbaguetter!
SETT I FRAMTIDA: På Stortinget.

Håvard Paulsen
«Somle»

«Somle» var som ung en meget talentfull fotballspiller på Gruben I.L., med mange store ambisjoner. Men han fant fort ut at livet hadde mer å by på, les: jenter. «Somle» begynte på Musikk, Dans & Drama fordi han ville bli musiker, men etter 3 måneder i Mosjøen fant han ut at han var overkvalifisert og reiste hjem for å bli skuespiller. Vi medrussen mistenker ham for å lide av hjemlengsel, men vi var glade for å få en gutt til i hønseflokken, les: den andre gutten. Vi trenger vel ikke å forklare navnet «Somle»? Han er ikke den raskeste; dette irriterer medrussen, lærere, «Eksplosiv», kompiser og andre.
OFTE SETT: På vei til «Eksplosiv», eller på Fembøringen
ALDRI SETT: Kl. 8.35 på skola
ALDRI HØRT: «Eg har gjort alle læks’n mine!»
OFTE HØRT: «Har du sett «De mistenkte»?
OFTE HØRT II: KEYSER SÒZE!
OFTE HØRT III: «Ja, det kan eg godt gjør!»

Gøril Vandbakk
«Tante Sofie»

En vakker julidag i 1979 så Gøril dagens lys. Også hun levde sine første år i Hemnesbergets urbane jungel. Derav hennes store interesse for Mikkel rever og Gauper. Men det var ikke før hun kom til Mo at denne interessen virkelig gav utslag. Navnet «Tante Sofie» har hun fått for sin strenge oppdragelse på resten klassen, les: Nei ,Maria! Men ser vi på klassen i dag har vel dette vært ganske eller heller totalt nyttesløst. Humøret og selvdisiplinen din har vi ingenting å utsette på.
OFTE SETT: På Ramona med et glimt i øyet.
OFTE SETT II: På Ramona uten glimt i øyet og med Martha på slæp.
OFTE HØRT: «Eg førsøv meg i dag, førr eg mått bak marmor kaka tel klassen.»
OFTE HØRT II: «Bære eg har hatt en bil så.........»
OFTE HØRT III: «No bi det liv, rai, rai.»
ALDRI SETT: I bur med et maskingevær med en fluktstol utenfor på dyrebutikken.
ALDRI HØRT: «Nei tykje, eg har en fruktbil ståanes utførr banken som går på tomgang.»

Eli Anita Åstrøm
«Galgendronninga»

Ja, siden ingen andre vil skrive om meg , så får jeg vel ta på meg feigreima og skrive om meg selv. Mamma sier at jeg kom med storken kl.10.35 en desemberdag i 1979. Men jeg tror storken tok feil, for jeg havnet i Grønfjelldalen?!? Der bodde jeg helt til jeg oppdaget en verden her på Mo. Så begynte hybellivet. Navnet fikk jeg visst fordi klassen sier at jeg har en tendens til å spøke om alt mulig. Min rolle i klassen er å kommentere alt som blir sagt, og gjerne med en sleip kommentar. Frem-tidsplanene mine er nye for hver dag som går, derfor sier jeg bare LYKKE TIL ELI!
OFTE HØRT 1: Nei det syns eg ikke.
OFTE HØRT 2: En eller anna sleip kommentar.
EN GANG HØRT: Eg har fått dagens rose.
OFTE SETT: Med en kaffekopp i handa.
EN GANG SETT: Dansende på bord og scena på Gruben Samfunnshus.

Ryktebørsen er © 1998 Kim-Arthur Sakariassen og Ranarussen98. Alle bilder, tekster og logoer går under denne. Gjenbruk tillatt ved kontakt (og ved å oppgi kilde).